CORINA CREŢU: "CE, preocupată de întârzierile României în accesarea fondurilor europene în sănătate"

Andrei Stan
Fonduri Europene / 23 mai 2016

Comisia Europeană (CE) este preocupată de întârzierile pe care ţara noastră le are în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, a afirmat astăzi comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, potrivit unui comunicat de presă.

Creţu a transmis la Bucureşti preocuparea Comisiei privind întârzierile pe care România le înregistrează în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, care rămâne unul dintre sectoarele critice, a precizat comisarul la o masă rotundă pe tema dezvoltării a trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Potrivit comunicatului, oficialul european consideră că investiţiile europene în dezvoltarea sistemului de sănătate românesc sunt printre cele mai importante pentru recuperarea decalajului de dezvoltare a României faţă de Europa de Vest.

"Întâlnirea de astăzi pe tema sănătăţii a fost una extrem de utilă. A fost important faptul că toate părţile implicate în această discuţie au fost de acord în legătură cu urgenţa deblocării situaţiei privind spitalele regionale. Salut angajamentul asumat de autorităţile naţionale în privinţa următorilor paşi atât de necesari pentru construcţia spitalelor regionale cât mai curând posibil. Vom urmări evoluţia lucrurilor şi am convingerea că termenul anunţat de vicepremierul Vasile Dîncu, începutul lunii octombrie, pentru realizarea hărţii serviciilor medicale şi a studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale va fi respectat", a declarat Creţu.

La masa rotundă pe tema construirii, în ţara noastră, a trei spitale regionale ce beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 au participat şi viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dîncu, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat şi reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai Băncii Europene de Investiţii.

Întâlnirea pe care comisarul european pentru Politică regională a avut-o cu reprezentanţii Guvernului şi ai Băncii Mondiale şi BEI a fost urmată de o sesiune de discuţii tehnice între reprezentanţi ai ministerelor implicate în proiectul spitalelor regionale, cei ai BM şi BEI, precum şi experţii DG REGIO.

"Împreună cu instituţiile financiare internaţionale - Banca Europeană de Investiţii, Banca Mondială şi Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - Comisia Europeană a sprijinit România să elaboreze strategii de dezvoltare, să pregătească reformele, să identifice şi să rezolve diferitele deficienţe şi blocaje structurale, inclusiv în domeniul sănătăţii. În sectorul sanitar, România trebuie să facă o serie de reforme care urmăresc în principal creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor medicale - în special pentru comunităţile dezavantajate - şi reducerea utilizării ineficiente a serviciilor spitaliceşti, prin redefinirea reţelei medicale şi construcţia de noi instituţii de îngrijire şi intervenţie", precizează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb