Creşterea vânzărilor Roche România a frânat puternic în primul trimestru, la 5%

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 31 martie 2010

Creşterea vânzărilor companiei farmaceutice Roche România a frânat puternic în primele trei luni din acest an, la 5%, faţă de 68% în primul trimes-tru din 2009, pe fondul amânării termenelor de plată şi al cursului valutar îngheţat, afacerile ajungând la 190 milioane lei. În ianuarie-martie 2009, vânzările Roche România au fost de peste 180 milioane lei, în timp ce în perioada similară din anul precedent au atins 109 milioane lei, potrivit datelor companiei.

"Estimările noastre privind cifra de afaceri din primul trimestru al anului 2010 sunt în jurul a 190 milioane lei, ceea ce ar însemna o creştere cu aproximativ 5% faţă de perioada similară a anului 2009, în linie cu ceea ce am prognozat ca şi creştere pentru întregul an 2010", a declarat directorul general Roche România, Dan Zamonea. El a explicat că amânarea termenelor de plată şi cursul valutar îngheţat la o rată fixă au afectat indicatorii financiari şi lichidităţile filialei locale a grupului Roche. "În acest an vor fi implementate o serie de măsuri ale Ministerului Sănătaţii, care îşi propun să suplineas-că lipsa fondurilor din sistemul de sănătate. Dintre acestea, sistemul de claw-back va afecta cu aproximativ 11% profitul companiei", a explicat Zamonea, citat de Mediafax. Compania va dubla în acest an investiţiile în studii clinice comparativ cu valoarea bugetului pentru 2009.

"Investiţiile Roche în Romania se referă în principal la studii clinice. Vom continua să derulăm peste zece studii clinice în România, în principal studii de faza IV. În anul 2009 investiţiile în studii clinice au crescut cu aproximativ 40% faţă de anul 2008, iar in 2010 se vor dubla comparativ cu 2009, datorită înregistrării de noi molecule sau de noi indicaţii pentru cele deja exis-tente", a precizat directorul general al firmei. În 2009, compania a lansat în România un medicament nou pentru poliartrita reumatoidă şi a extins indicaţiile pentru un produs oncologic.

Roche România are în prezent o cotă de circa 9% din piaţă, ocupând la finele anului trecut primul loc în rândul companiilor farmaceutice, fără a fi luate în calcul fuziunile care au avut loc în 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb