CRISTIAN GHEORGHE, PREŞEDINTE APPCR: "Reţelele de foarte mare capacitate sunt vitale pentru a alimenta o Europă mai ecologică, digitală şi mai sustenabilă"

G.D.
Miscellanea / 20 iunie 2022

Cristian Gheorghe, preşedinte APPCR

Cristian Gheorghe, preşedinte APPCR

UE s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% faţă de 1990 până în 2030, o etapă cheie în atingerea neutralităţii climatice în 2050, a semnalat recent Cristian Gheorghe, Preşedintele Asociaţiei Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, desfăşurat la Cluj (una dintre conferinţele semnificative din Europa de Sud-Est, dedicate high-tech), conform unui comunicat remis redacţiei. Potrivit scenariilor prezentate de Comisia Europeană, aceste transformări necesită o creştere a consumului până la 6800 TWh de la mai puţin de 3000 TWh în prezent, din care energia eoliană va reprezenta 50% din acest mix cu total energii regenerabile de aproximativ 81%.

"Reţelele de foarte mare capacitate sunt vitale pentru a alimenta o Europă mai ecologică, digitală şi mai sustenabilă. Acest lucru necesită o infrastructură de fibră de înaltă calitate, fiabilă, eficientă din punct de vedere energetic, care utilizează materiale ecologice şi reduce emisiile de-a lungul lanţului de aprovizionare. Reţelele de telecomunicaţii cu fibră optică sigure, fiabile, robuste, durabile şi de înaltă calitate vor pune bazele activităţilor din ce în ce mai digitalizate, în conformitate atât cu Pactul ecologic european, cât şi cu strategia digitală. În acest context, companiile membre ale asociaţiei oferă întreaga gamă de cabluri de alimentare necesare pentru a permite trecerea către neutralitatea carbonului", a declarat domnul Cristian Gheorghe.

Potrivit sursei citate, preşedintele APPCR a subliniat angajamentul companiilor membre ale Asociaţiei de a acţiona într-un mod responsabil din punct de vedere ecologic şi social, având în vedere două direcţii strategice: aplicarea legislaţiei privind sănătatea şi mediu şi asigurarea unei producţii de cabluri durabile, ecologice şi sigure, respectiv reducerea amprentei produselor şi a fabricilor lor asupra mediului.

"Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluţii inovatoare cu emisii scăzute de carbon pentru a implementa reţele de electricitate şi comunicaţii bazate pe surse regenerabile, eficiente din punct de vedere energetic, mai inteligente, mai sigure şi durabile, care sunt esenţiale pentru atingerea emisiilor de carbon", a adăugat domnul Cristian Gheorghe, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb