CRISTIAN SECOŞAN, ROMELECTRO: "Termocentrala Romgaz de la Iernut va fi operaţională în 2019"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 noiembrie 2016

"Termocentrala Romgaz de la Iernut va fi operaţională în 2019"

Cristian Secoşan: "Proiectul de la Iernut va avea o pondere de 50% din afacerile companiei, în 2018"

Grupul Romelectro va începe, în vara anului viitor, construcţia termocentralei pe gaze naturale a Romgaz de la Iernut, împreună cu societatea spaniolă Duro Felguera. Termocentrala urmează să fie finalizată şi operaţională începând cu finalul anului 2019, după cum a declarat directorul general al Romelectro Cristian Secoşan, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Domnul Secoşan a precizat că, în ianuarie 2017, va începe faza de proiectare a termocentralei şi, în funcţie de avize şi autorizaţii, se estimează începerea lucrărilor în perioada iunie-iulie 2017.

Domnia sa a adăugat că proiectul de la Iernut va avea o pondere de până la 50% din afacerile companiei, în anul 2018.

Acesta a susţinut: "Echipamentele principale şi ingineria de bază vor fi furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro se va ocupa de lucrările de construcţii-montaj, de partea de inginerie de detaliu şi de livrarea echipamentelor auxiliare".

Cristian Secoşan a meţionat că, în prezent, Romelectro efectuează la Burullus, în Egipt, lucrări de montaj la o termocentrală în ciclu combinat de 1.200 MW, asemănătoare celei de la Iernut: "Se preconizează că lucrarea din Egipt va fi finalizată anul viitor. Intenţia este de a transfera echipele de români care lucrează acolo şi la proiectul de la Iernut. Valoarea contractului din Egipt ajunge la aproximativ 30 milioane euro. Acolo lucrează aproximativ 180 de angajaţi români".

Reprezentantul Romelectro a sub-liniat: "Acum avem trei puncte importante: Kosovo, Egipt şi Arabia Saudită, în ideea de a ne extinde pe toate ţările Golfului. Sunt foarte multe locuri unde există oportunităţi, în Africa şi Vietman. Am încercat să mergem cu paşi mărunţi, să ne consolidăm pe anumite zone, să culegem roadele, iar apoi să ne extindem".

În opinia domnului Secoşan, în toate zonele, pornind de la cea de concepţie, conducere, management, până la cea de execuţie propriu-zisă, există un exod al personalului: "La Romelectro am încercat să combinăm tineri cu idei noi şi persoane cu mai multă experienţă, care să lucreze împreună. Media de vârstă încă este destul de ridicată, însă sunt destul de mulţi oameni tineri care mai au ce să înveţe de la cei aproape de finalul carierei şi care vor fi în câţiva ani la baza companiei".

Recent, producătorul naţional de gaze, Romgaz, a semnat un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 36 de luni de la data intrării în vigoare a contractului. Contractul intră în vigoare în cinci zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanţare din fondurile Planului Naţional de Investiţii.

Grupul Romelectro este contractor, dezvoltator şi investitor în proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport şi distribuţie energie electrică, protecţia mediului şi industrie.

Romelectro este compus din patru firme româneşti - compania Romelectro SA, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu - la care Romelectro este acţionar majoritar.

În prima parte a acestui an, a fost înfiinţată şi firma Romelectro Arabia, entitate juridică saudită în care grupul Romelectro este acţionar majoritar.

Duro Felguera este o companie spaniolă specializată în contractarea de proiecte industriale la cheie.

Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013 de la Electrocentrale Bucureşti, în contul unei datorii de 653 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb