CU FINANŢARE DE LA GUVERN ŞI DIN FONDURI EUROPENE, Transgaz urmează să construiască două magistrale pentru distribuţia gazelor naturale

Ziarul BURSA #Companii / 7 februarie 2019

Două magistrale pentru distribuţia gazelor naturale, ce se vor întinde pe o lungime de 80 de kilometri, şi vor deservi în total 19 localităţi, urmează să fie construite în judeţul Iaşi, a anunţat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, citat de News.ro.

Potrivit şefului CJ Iaşi, Maricel Popa, detaliile privind dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din judeţ urmează să fie stabilite astăzi, la Iaşi, în prezenţa a doi directori din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale "Transgaz".

Maricel Popa a afirmat că primul pas a fost deja realizat, primăriile aflate pe traseele magistralelor înfiinţând asociaţii de dezvoltare intercomunitară, pentru a putea astfel să întocmească studii de fezabilitate, să le avizeze şi să concesioneze sistemele de distribuţie.

Şeful CJ Iaşi a mai spus că în judeţ vor fi construite două magistrale de transport, respectiv Mogoşeşti - Comarna - Cozmeşti şi Dumeşti - Andrieşeni, lungimea totală a acestora fiind de 80 de kilometri.

Domnia sa a declarat: "Mă voi întâlni mâine (n.r. astăzi) cu reprezentanţii Transgaz pentru fixarea ultimelor detalii în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din judeţ şi construcţia a două magistrale care să deservească 19 unităţi administrativ teritoriale. Acestea sunt lucrurile care rămân în urma unei perioade de administraţie locală, şi nu cancanurile sau gâlceava politică".

Şeful CJ Iaşi a adăugat că a fost deblocată şi magistrala de gaz Vaslui-Iaşi, a doua magistrală de aprovizionare a Iaşiului, care va deveni în curând funcţională.

Proiectul va fi finanţat de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 3, şi cu fonduri europene, iar lucrarea va fi realizată de Transgaz, costul unui kilometru de conductă fiind între 800.000 şi un milion de euro, a mai informat domnia sa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buna ziua.Ma bucur ca a fost deblocata si magistrala de gaz Vaslui -Iasi ,dar ma intereseaza cind va fi racordat si satul Picioru Lupului, com Ciurea la aceasta retea?Mentionez ca magistrala trece la 2-2,5 km de aceasta localitate.Trebuie sa fie propusa printr-un proiect de catre cineva?Multumesc mult.

    1. Proiectul de racordare trebuie initiat si aprobat de Consiliul Local al comunei Ciurea, iar apoi de Consiliul Judetean Vaslui. Dupa aceea se face solicitar, ep baza hotararii Consiliului Judetean, catre societatea care distribuie gazul natural in zona respectiva pentru obtinerea acordului privind realizarea acestei conducte. Costurile sunt suportate din bugetul Consiliului Judetean sau prin Programull National de Dezvoltare Locala (PNDL), ori prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) ori din fonduri europene cu cofinantarea de 10% aferenta proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb