Cuplurile din România, cele mai dornice să pună banii la comun

Cristian Trîncu
Miscellanea / 8 februarie 2018

Cuplurile din România, cele mai dornice să pună banii la comun

Mai mult de jumătate dintre europenii care declară că sunt fericiţi în relaţia lor de cuplu (55%) îşi pun şi finanţele la comun, comparativ cu 76% dintre cuplurile din România, potrivit studiului ING International Survey - Economii 2018.

"Conform unui nou studiu ING International Survey - Economii 2018, în Europa, 53% dintre cupluri spun că îşi pun banii la comun, însă pentru cuplurile din România practică este mult mai întâlnită la 71% dintre respondenţi. Există un raport direct între armonia în cuplu şi modul de gestionare a banilor. Mai mult de jumătate dintre europenii care declară că sunt fericiţi în relaţia lor (55%) declară că îşi împart finanţele cu partenerul şi 46% dintre cei cu probleme în cuplu îşi împart banii cu partenerul. Raportul dintre fericirea în cuplu şi conturile comune este peste media europeană şi în SUA (69%) sau în Australia (64%). Cea mai puternică legătură dintre resurse financiare administrate în comun si cupluri fericite se vede în România, unde 76% dintre cupluri ţin banii la comun, şi în Spania, unde ajunge procentul la 68%", se arată în studiul ING, citat de către Agerpres.

Conform documentului, resursele financiare comune presupun o mai mare transparenţă a cheltuielilor. Însă unul din cinci (21%) europeni ar ascunde unele cheltuieli, economii sau datorii de partenerii lor, în anumite circumstanţe. Motivaţiile lor ţine de fie de faptul că nu vor ca partenerul să ştie cât cheltuiesc (16%) sau vor să îşi ţină datoriile un secret (9%).

Pe de altă parte, un partener ar alege să nu îşi pună banii într-un cont comun fie că are nevoie de intimitate (34%), pentru că îşi gestionează finanţele mai bine decât partenerul (28%) sau pentru ca partenerul să nu îşi facă griji pentru el (25%).

Studiul ING Internaţional Survey mai arată şi că puţin peste un sfert din gospodăriile din Europa (26%) nu au deloc bani economisiţi. În Europa, cel mai mare număr de persoane fără economii se află în România (36%) şi în Germania (29%), urmate de Belgia, Polonia şi Marea Britanie (fiecare cu 27%). Luxembourg este la polul opus, cu numai 13% dintre persoane care declară că nu au economii, Luxembourg având cel mai mare PIB pe cap de locuitor dintre cele 15 ţări în care s-a realizat studiul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fara o explicatie clara, acest studiu nu mi se pare credibil: .....În Europa, cel mai mare număr de persoane fără economii se află în România (36%) şi în Germania (29%),......In Romania, da, subscriu, dar a alipi Germania langa, nu prea pricep.

    Pe de alta parte, "gestionarea" comuna a saraciei (Romania) este o solutie a supravietuirii. 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb