Daewoo Mangalia Heavy Industries angajează muncitori din Vietnam şi Sri Lanka

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 25 martie 2008

Şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries îşi aduce forţa de muncă din sud-estul Asiei pentru că muncitorii din această zonă presupun costuri cu 20 până la 30% mai mici , a declarat, ieri, directorul de resurse umane al Daewoo Mangalia Heavy Industries, Gemal Memetcea. "Avem formalităţi pentru aducerea a 125 de lucrători din Vietnam. Avem deja 57 de muncitori vietnamezi şi încă 11 vor sosi în perioada următoare", a mai declarat Gemal Memetcea, citat de NewsIn. Directorul de resurse umane a mai adăugat că 50 de persoane din Sri Lanka sunt de asemenea, în faza de întocmire a formalităţilor.

La Daewoo Mangalia Heavy Industries, în afara muncitorilor vietnamezi mai lucrează 49 de cetăţeni chinezi şi 48 de cetăţeni moldoveni. Aceştia activează ca sudori, electricieni, vopsitori etc. Gemal Memetcea a precizat că, pentru aducerea unui personal cu studii superioare, compania este în faza de tatonare.

"Acum tatonăm pieţele din Sri Lanka şi India. Ne interesează proiectanţii", a declarat directorul de resurse umane. Muncitorii străini sunt cazaţi în cămine din zona şantierului. "Am cumpărat un cămin undeva în zona Venusului, pe care l-am renovat. Acolo vor locui muncitorii vietnamezi", a mai spus Gemal Memetcea.

Daewoo Mangalia Heavy Industries a anunţat, luni, că a început o acţiune de reangajare a muncitorilor calificaţi, care, la un moment dat au părăsit compania, iar acum doresc să revină în cadrul societăţii. Până în prezent, muncitorii care au părăsit compania, puteau fi reangajaţi numai de către Daewoo Mangalia Management Resurse Umane. Pentru o perioadă limitată de timp însă (până pe 30 aprile 2008), conducerea companiei a decis să-i reangajeze în cadrul Daewoo Mangalia Heavy Industries, pe cei care au plecat şi doresc acum să se întoarcă.

Una dintre cele mai importante avantaje ce se oferă în momentul reangajării este salariul, consideră reprezentanţii companiei. Restabilirea acestuia se va face conform nivelului şi grilei de salarizare de la data plecării, iar contractul individual de muncă se va încheia pe perioadă nedeterminată. Conform datelor companiei, 1026 de muncitori au plecat de la Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb