Dan Weiler: Interesul investitorilor mici pentru oferta "Transelectrica" ne-a depăşit aşteptările

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2012

"Încrederea investitorilor mici în potenţialul economiei locale este un reper important pentru viitor", a declarat, vineri, Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

"Încrederea investitorilor mici în potenţialul economiei locale este un reper important pentru viitor", a declarat, vineri, Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Contribuţia investitorilor mici în reuşita ofertei "Transelectrica" (simbol TEL) este un semnal pozitiv, important pentru întreaga piaţă de capital, au susţinut reprezentanţii consorţiului de intermediere în cadrul unei conferinţe. "Interesul investitorilor mici ne-a depăşit aşteptările şi ne bucurăm că aceştia sunt mai activi şi interesaţi de companii româneşti cu potenţial de dezvoltare. Încrederea lor în potenţialul economiei locale este un reper important pentru viitor", a declarat, vineri, Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Totuşi domnia sa recunoaşte că micii investitori au fost dezavantajaţi de diferenţa de preţ între cele două tranşe. "Dacă am fi ştiut că interesul micilor investitori este atât de mare am fi mărit tranşa de retail. A fost un proces de învăţare, vom ţine cont de acest lucru la următoarele oferte", a declarat preşedintele sindicatului de intermediere.

Preţul de subscriere, pentru vânzarea a 15% din titlurile TEL, stabilit joi, a fost de 14,9 lei/acţiune pentru tranşa investitorilor mari şi 15,71 lei/acţiune pentru tranşa micilor investitori.

Conform rezultatelor finale, gradul de subscriere în cadrul Tranşei Investitorilor Mari a fost de 145,45% în timp ce gradul de subscriere în Tranşa Investitorilor Mici a fost de 279,22%.

Pentru instituţionali, au fost alocate 90% din titlurile scoase la vânzare, iar pentru micii investitori o tranşă de 10%. Tranşa "mare" era destinată celor care subscriau de minim 500.000 de lei, iar cea pentru micii investitori era alocată pentru subscrierile sub 500.000 de lei.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) şi-a exprimat, joi, nemulţumirea faţă de diferenţa mare de preţ între cele două tranşe, considerând că viitoarele oferte iniţiate de stat vor avea de suferit din această cauză.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, consideră că investitorii interesaţi de "Transelectrica" vor fi interesaţi şi de celelalte vânzări programate pentru acest an.

"Încă de la început am declarat că Transelectrica are toate ingredientele pentru a fi un succes, cred că dacă vom folosi aceeaşi reţetă şi pentru restul ofertelor vom avea acelaşi rezultat".

Prin acordul semnat cu Fondul Monetar Internaţional statul s-a angajat să vândă, prin piaţa de capital, participaţii la unele companii din portofoliu, iar prima pe listă a fost oferta publică secundară pentru 15% din Transelectrica.

Consorţiul format din "Banca Comercială Română", "SSIF Intercapital Invest" şi "Swiss Capital" a fost desemnat, pe 12 octombrie 2011, câştigătorul licitaţiei pentru intermedierea ofertei de 10,99 milioane de acţiuni TEL.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb