DĂNCILĂ, DESPRE CONTESTAREA BUGETULUI LA CCR: "Domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României"

T.T.
Politică / 27 februarie 2019

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Dăncilă: Două măsuri prin care încurajăm producţia de legume româneşti - pe agenda şedinţei de Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că, pe agenda şedinţei de Guvern, se află două proiecte ce vizează susţinerea producătorilor de legume româneşti - tomate şi usturoi.

"Avem pe agenda şedinţei de astăzi două măsuri de susţinere a producătorilor agricoli, prin care încurajăm producţia de legume româneşti. Pentru al treilea an consecutiv sprijinim agricultorii să cultive tomate în spaţii protejate. Anul acesta vom aloca 50 de milioane de euro pentru finanţarea acestui program care se bucură de interes din ce în ce mai mare din partea fermierilor. Dacă în anul 2017, primul an de aplicare, sprijinul a fost acordat pentru aproximativ 8.000 de agricultori, anul trecut numărul beneficiarilor s-a dublat, a crescut la peste 16.500. Începând cu acest an, vom demara un program similar pentru susţinerea producţiei de usturoi românesc. Este un program care se va derula sub forma unei scheme de ajutor de minimis gândită pentru o perioadă de trei ani, respectiv 2019 - 2021, iar bugetul alocat pentru primul an este de 2 milioane de euro", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că, săptămâna aceasta, au intrat în ţară aproape 300 milioane de euro pentru susţinerea Programului naţional de dezvoltare rurală, ceea ce înseamnă că de la începutul anului agricultura românească şi dezvoltarea rurală au beneficiat deja de peste un miliard şi jumătate de euro din fonduri europene.

"În primele zile ale lunii martie vor mai intra din Fondul european de garantare agricolă încă 175 de milioane de euro pentru fermieri. Toate aceste sume se adaugă celor 6 miliarde de euro încasaţi în perioada 2017 - 2018. Astfel, România este a treia ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte volumul plăţilor pentru investiţii destinate agriculturii şi dezvoltării rurale în perioada 2014 - 2018, după Franţa şi Germania, cu un grad de absorbţie ce a ajuns la 48%", a menţionat prim-ministrul, conform Agerpres

----

Actualizare Dăncilă spune că au fost prevăzute fonduri pentru organizarea alegerilor europarlamentare

Guvernul a prevăzut finanţarea necesară instituţiilor statului implicate în organizarea alegerilor europarlamentare, astfel încât "să fie temeinic pregătit procesul electoral", a declarat, astăzi, înaintea şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă.

"Discutăm în şedinţa de astăzi încă şase hotărâri de guvern destinate organizării în bune condiţii a alegerii reprezentanţilor României în Parlamentul European. Vom avea astfel de adoptat întreg pachetul legislativ pentru pregătirea şi desfăşurarea scrutinului din 26 mai 2019, responsabilitate ce revine Guvernului", a spus şefa Executivului.

Ea a vorbit despre măsurile luate pentru pregătirea optimă a procesului electoral din mai.

"Am prevăzut finanţarea necesară instituţiilor statului implicate în organizarea alegerilor, astfel încât să fie temeinic pregătit procesul electoral. De asemenea, stabilim toate detaliile tehnice de organizare, inclusiv modelul buletinului de vot, al listelor electorale, al timbrului autocolant, al ştampilelor birourilor electorale şi al ştampilei cu menţiunea 'Votat'. Am dorit să ne asigurăm că totul este pregătit şi că toate măsurile pentru buna organizare a scrutinului sunt luate de către Guvern în termenele prevăzute de legislaţia electorală", a explicat premierul, potrivit Agerpres.

----

Actualizare Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului UE a finalizat 62 de dosare

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat 62 de dosare în primele două luni de mandat, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, astăzi, în deschiderea şedinţei de guvern, menţionând că va prezenta pe larg rezultatele României, în acest domeniu, săptămâna viitoare.

"Preşedintele spunea, în urmă cu câteva luni, că România nu este pregătită pentru exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Realitatea a dovedit însă că România înregistrează rezultate remarcabile în mandatul pe care-l deţine, activitatea echipei noastre fiind apreciată de partenerii europeni", a afirmat şefa Executivului.

Astfel, a evidenţiat ea, în aproape două luni de mandat, "Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat nu mai puţin de 62 de dosare, din care 34 au fost deja aprobate de ambasadorii statelor membre".

"Avem o activitate intensă şi vom continua cooperarea strânsă cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană, cu statele membre, pentru a găsi soluţii cât mai bune pentru viitorul Uniunii Europene", a adăugat ea.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că va prezenta pe larg aceste rezultate.

"Săptămâna viitoare am să prezint în faţa tuturor, pe larg, într-o declaraţie de presă, rezultatele excepţionale pe care Guvernul le-a obţinut în aceste două luni de mandat", a spus premierul.

----

Actualizare Dăncilă le cere miniştrilor să se consulte cu toate părţile interesate înainte să propună acte normative spre adoptare

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut, astăzi, tuturor miniştrilor ca, înainte să propună Guvernului acte normative spre adoptare, să organizeze din timp consultări cu toate părţile interesate.

"Cer tuturor miniştrilor să organizeze consultări cu toate părţile interesate, din timp, înainte să propună Guvernului acte normative spre adoptare, pentru a evita situaţii în care diferite organizaţii profesionale nu au cunoştinţă despre conţinutul acestora. Este atributul dumneavoastră, doamnelor şi domnilor miniştri, să explicaţi tuturor celor interesaţi modificările legislative pe care le propuneţi şi, bineînţeles, le susţineţi. Ştiţi că sunt un om al dialogului şi încurajez această abordare pentru a evita pe viitor astfel de situaţii", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Ea a făcut această declaraţie în contextul întâlnirii pe care a avut-o, la începutul săptămânii, alături de ministrul Justiţiei, cu reprezentanţii CSM, ai Inspecţiei Judiciare şi ai unor asociaţii profesionale din domeniul juridic pentru a discuta despre cadrul legislativ.

"Aş vrea să se ştie că am transmis invitaţia şi reprezentanţilor Parchetului General, DNA şi DIICOT (la întâlnirea de luni - n.r.). Am dat dovadă de toată deschiderea, pentru că este de datoria prim-ministrului să invite toate părţile implicate, având în vedere opiniile exprimate în spaţiul public de către diferiţi reprezentanţi ai corpului magistraţilor. Nu a fost vorba despre o negociere, aşa cum au încercat unii să speculeze în spaţiul public, pentru că independenţa Justiţiei şi respectarea drepturilor cetăţenilor nu se negociază. Au fost discuţii deschise şi constructive pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru funcţionarea corectă a sistemului judiciar, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor. Aceste soluţii agreate se vor regăsi într-un act normativ aflat deja în lucru", a mai spus aceasta.

----

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, că, prin contestarea la Curtea Constituţională a bugetului, face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României şi a întrebat dacă nu cumva preşedintele se teme cumva că acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investiţii.

"Constat că domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dzvoltarea României, continuând blocajul pe care îl practică de luni bune la adresa Executivului, prin contestarea bugetului la CCR. Acest gest fără precedent denotă o lipsă de responsabilitate ce poate afecta credibilitatea României şi implicit indicatorii macroec ai ţării", a afirmat Dăncilă.

Premierul a spus că, prin această atitudine, preşedintele arată că nu este interesant nici de creşterea veniturilor populaţiei, nici de creşterea investiţiilor, nici de îmbunătăţirea actului medical, nici de creşterea accesului la educaţie, ci doar de campania electorală.

"Este de neînţeles de ce preşedintele a ales să blocheze prin acest gest creşterea alocaţiilor copiilor, deşi în urmă cu câteva zile clama acest lucru. Mă întreb când spune adevărul. Atunci când face declaraţii politice de campanie sau când anunţă că a blocat bugetul? Sau preşedintele se teme cumva că acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investiţii?", a continuat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că "motivele invocate de preşedinte pentru blocarea bugetului naţional nu au niciun fel de suport în realitate", acest lucru fiind dovedit de "cifrele oficiale şi faptele guvernării".

"Singura preocupare a preşedintelui este campania electorală în care a intrat de ceva vreme, iar atitudinea domniei sale nu are nicio legătură cu interesul românilor şi al României", a mai declarat Dăncilă, potrivit News.ro.

Sesizarea depusă la Curtea Constituţională de preşedintele Klaus Iohannis, cu privire la bugetul de stat pe 2019, va fi discutată în 6 martie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acum chiar a incurcat toata tara.

    Din cauza domnului presedinte nimic nu mai merge. 

    Numai piedici. 

    Nu e bine deloc.

    Incredibil, cata vrajeala proasta si impostura si incompetenta si nesimtire si jidgodire!

    "Dăncilă le cere miniştrilor să se consulte cu toate părţile interesate înainte să propună acte normative spre adoptare" - dupa ce au dat oug 114 si 7, restul e cancan. o sa lea ala de la transporturi oug sa se construiasca o autostrada, nu, si trebuie sa se consulte mai intai cu toate partile implicate? sau daea o sa dea oug sa fie ucisi toti cormoranii care mananca pestele de la cap!

    "Două măsuri prin care încurajăm producţia de legume româneşti - pe agenda şedinţei de Guvern" - ba, da sa incurajezi productia de autostrazi, sa zicem, nu puteai?? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb