Daniel Constantin: "Nu există motive de îngrijorare privind securitatea alimentară a ţării"

A.O.
Companii #Agricultură / 29 mai 2014

Ţara noastră nu are motive de îngrijorare în ceea ce priveşte securitatea alimentară pe termen scurt sau mediu, deoarece chiar şi în timpul unor anii secetoşi, producţia agricolă naţională poate asigura necesarul intern, a declarat Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul conferinţei Focus Agricol-"Securitatea alimentară a României".

Domnia sa a mai precizat că priorităţile ţării noastre ar trebui să fie creşterea competitivităţii agricole, ce poate fi susţinută de integrarea producţiei. Între elementele care susţin securitatea agricolă, domnia sa a inclus şi sistemul de irigaţii şi a sublinat că deşi ţara noastră are resurse suficiente de apă, consumul este şi el foarte ridicat, comparativ cu alte state europene.

Aurel Popescu preşedintele Rompan, a apreciat că în ţara noastră şi sectorul agricol, dar şi cel de procesare s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani şi pot asigura hrana pentru populaţie. În opinia domniei sale, principalele probleme ale industriei agro-alimentare sunt contractele de achiziţii pe termen scurt, precum şi procesul judiciar lent în cazul nerespectării contractelor, care îngreunează dezvoltarea industriei.

O altă problemă sesizată de Ştefan Niculae, preşedintele Agrostar, este că securitatea alimentară este afectată foarte mult de creşterea preţurilor la produsele procesate, situaţie la care contribuie şi menţinerea unei taxe pe valoarea adaugată de 24%.

La rândul său, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a atras atenţia că securitatea şi siguranţa alimentară depind şi de calitatea produselor, sector unde producătorii din ţara noastră mai au de lucrat.

George Turtoi, secretarul de stat în MADR a subliniat, la rândul său, că datoria autorităţilor este crearea unei baze pentru asigurarea securităţii alimentare, respectiv un cadru predictibil pentru toţii actorii din industria agroalimentară.

Potrivit datelor companiei Pioneer DuPont, indicele securităţii alimentare din ţara noastră este între 54,5 şi 72,1 puncte, clasându-se astfel pe o poziţie de mijloc în clasamentul mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb