DAVOS: Greta Thunberg răspunde unor atacuri ale lui Donald Trump

A.I.G.
Internaţional / 21 ianuarie 2020

Greta Thunberg răspunde unor atacuri ale lui Donald Trump

Greta Thunberg şi-a încheiat discursul de la Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos astfel: "Casa noastră este în flăcări. Inacţiunea voastră aţâţă flăcările, iar dacă vă iubiţi copiii, vă cerem să acţionaţi". Greta Thunberg i-a răspuns astfel lui Donald Trump, relatează The Huffington Post, citat de News.ro.

Tânăra activistă a îndemnat la "dezinvestire" în vederea luptei împotriva încălzirii globale. Ea le-a cerut tuturor participanţilor, de la conducători de bănci la conducători de guverne, să oprească imediat orice investiţii în energiile fosile.

După ce preşedintele american a îndemnat la respingerea profeţilor pesimişti, activista suedeză a amintit că cei care le reproşează altora că sunt pesimişti nu au făcut nimic decât "să tacă sau, mai rău, să spună fraze goale şi promisiuni false".

Donald Trump a declarat de asemenea că o economie puternică şi concentrată asupra viitorului ar putea, mulţumită inovaţiei, să facă faţă tuturor provocărilor. Thunberg i-a răspuns indirect, că ea nu le cere celor puternici din lume "să se bazeze pe tehnologii care nu există la scară mare", ci să acţioneze imediat prin oprirea subvenţionării energiei fosile.

Tânăra suedeză, care şi-a început greva şcolară în lupta împotriva modificărilor climatice în 2018 şi a care mobilizat de atunci milioane de persoane în lume, a amintit că "tranziţia va fi dură", dar că ceea ce cere ea este doar "efortul minimal necesar pentru a reuşi".

Ea îi avertizează pe Donald Trump şi pe toţi ceilalţi lideri că, dacă nu fac nimic, "va trebui să le explicăm copiilor voştri de ce aţi abandonat fără ca măcar să încercaţi. Generaţia mea nu abandonează niciodată fără să lupte".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Bine zis dar cineva trebuie să înțeleagă ,ori penru ca acel cineva să înțeleagă mai întai trebuie tratat .

    Schimbarile climatice-cea mai buna scuza sa chiulesti de la scoala. Generatia asta de tineret e praf, foarte prosti si foarte increzuti. Vor muri de foame la cat de cretinei sunt.

    1. Foarte corect spus,ce s-ar face omenirea daca n-ar exista oameni mai in varsta intelepti ,intelegatori si sanatosi la cap precum domnul Trump? Noroc cu el,de nu i-ar mai tine Dumnezeu naravul !

    Greva școlară pentru calota polara? Ce mișto...

    Prea multa atentie data acestei domnisoare ! Pericolul este tampirea globala, nu incalzirea !

    Pe cati din cititorii Bursa ii intereseaza ce afirmatii emite aceasta ,,Soimii Patriei,,a mediului ? 

    1. Pai de ce citești dacă nu te intetesează?Tampirea globală nu începe de la copii ci de la cei care îi educă .

      Haida de ; a tunat si s-au adunat ecologistii lu' Peste prajit, din aceeasi "coasta a lui Adam" cu tzmambalagii stangii...

      Dincolo de faptul ca fatuca are sindromul lui Asperger, tutorii legali ai fatucii ar trebui luati de guler (nu la bani marunti) ... 

      In rest ce mai conteaza ca incalzirea globala este o adunatura de baliverne a unor semidocti , orice gargaragiu a pseudostiintei este ascultat, niciodata expertii.

      De pilda eu recomand articolele profesorului Constantin Cranganu, de pe platforma contributors.ro, unde punct cu punct nazbatiile bulei inclazirii globale sunt desfiintate punct cu punct ! 

      Atunci de ce se topesc ghetarii?De placere?

    trimiteti mai copila asta proasta acasa ... papusica manipulata de oameni ascunsi ... daca ii furi foile din fata nu mai stie ce trebuia sa sustina

    1. Lasa ca o va educa Trump dupa chipul si asemanarea sa.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb