Deborah Birx va demisiona din echipa de lucru a Casei Albe după ce a fost acuzată de ipocrizie

S.B.
Internaţional / 23 decembrie 2020

Deborah Birx

Deborah Birx

Dr. Deborah Birx, unul dintre experţii din echipa de lucru a Casei Albe pentru combaterea pandemiei, a anunţat că va renunţa la poziţie după ce a organizat o adunare de Ziua Recunoştinţei, informează Hotnews.

Birx, în vârstă de 64 de ani, şi-a motivat decizia prin criticile pe care le-a primit datorită unei adunări de familie organizate de Ziua Recunoştinţei în statul Delaware.

"Această experienţă a fost puţin copleşitoare", a declarat Birx, adăugând că "a fost foarte dificilă pentru familia mea".

Anterior existau informaţii că aceasta dorea un post în administraţia preşedintelui ales Joe Biden. O cercetătoare în domeniul HIV renumită la nivel internaţional, Birx a lucrat în guvernul Statelor Unite încă din anii 1980 din timpul administraţiei Reagan.

Aceasta nu a precizat când îşi va da demisia însă a spus în cadrul unui interviu acordat marţi că va ajuta viitoarea administraţie Biden şi "apoi mă voi retrage".

În zilele anterioare Zilei Recunoştinţei aceasta îndemnase americanii să îşi restricţioneze adunările la "gospodăria imediată".

Însă duminică a fost dezvăluit că aceasta călătorise din Washington la una dintre proprietăţile sale aflată pe Insula Fenwick din Delaware unde i s-au alăturat trei generaţii ale familiei sale din două gospodării.

În perioada în care a fost în Delaware aceasta a acordat un interviu CBS în care a afirmat că unii americani "au făcut greşeli" de Ziua Recunoştinţei fiindcă au călătorit şi "ar trebui să presupună că au fost infectaţi".

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor al SUA, al cărui director adesea a ţinut informări alături de Birx, a avertizat americanii să nu călătorească în perioada sărbătorilor.

Agenţia a avertizat de asemenea împotriva adunărilor din interiorul locuinţelor la care participă persoane din gospodării diferite.

Dr. Birx a insistat că s-a dus la proprietatea din Delaware pentru un potenţial cumpărător însă a recunoscut că a avut o masă de familie în timpul vizitei.

"Fiica mea nu a ieşit din casă de 10 luni, părinţii mei au fost izolaţi timp de 10 luni. Au devenit deprimaţi la fel cum sunt sigură că li s-a întâmplat multor vârstnici care nu şi-au putut vedea fii, nepoatele", a afirmat Birx.

"Părinţii mei nu şi-au putut vedea fiul rămas în viaţă de peste un an. Acestea sunt toate lucruri foarte dificile", a continuat aceasta, potrivit Hotnews.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb