DECLIC: "UDMR continuă manipularea în legătură cu protecţia parcurilor naţionale ale României"

G.D.
Politică / 5 octombrie 2022

"UDMR continuă manipularea în legătură cu protecţia parcurilor naţionale ale României"

Comunitatea Declic atrage atenţia asupra manipulării venite din partea grupului parlamentar UDMR, care îi ia apărarea ministrului Tanczos Barna şi spune că datorită acestuia "au fost demarate procedurile de extindere a ariilor strict protejate", conform unui comunicat remis redacţiei. În realitate, în parcurile naţionale SE TAIE, mai ales de către statul român, prin ROMSILVA.

Potrivit sursei citate, proiectul de extindere a ariilor strict protejate, pe care îl invocă UDMR, a adus ZERO urmări privind protecţia parcurilor naţionale. Ministrul Mediului a lansat doar un proiect pilot, pentru un singur parc, Domogled. Dar nici măcar aici nu a extins suprafaţa protejată.

Ce se va face timp de doi ani în Domogled? Îl cităm pe ministrul Mediului: "Se va lucra la identificarea noilor suprafeţe cu adevărat valoroase" şi "se va lucra la schimbarea mentalităţilor factorilor interesaţi"(sursa: News.ro -august 2022 )

"Dacă voia cu adevărat să protejeze parcurile naţionale, atunci ministrul Mediului ar fi interzis imediat tăierile măcar în cele 12 parcuri care aparţin ROMSILVA, deci statului român.

Amânarea extinderii protecţiei stricte în parcurile naţionale are efecte catastrofale asupra pădurilor de acolo. Conform datelor făcute publice de ROMSILVA, doar Regia Naţională a Pădurilor a exploatat aproape 700 de mii de metri cubi de lemn din parcurile naţionale, în ultimii trei ani", a declarat Antoniu Bumb, coordonatorul campaniei Declic.

Cei 700 de mii de metri cubi tăiaţi reprezintă echivalentul unei păduri cu suprafaţa de 2000 de hectare. De asemenea, conform unui calcul făcut de jurnalistul de investigaţii, Andrei Ciurcanu, doar în Semenic a fost extras lemn cât să intre în 3.250 de vagoane. Adică o garnitură de tren lungă de la Bucureşti până la Ploieşti.

"Domnule ministru, sper că citiţi şi dumneavoastră aceste rânduri. Nu sunteţi o victimă, sunteţi un agresor. Un agresor al pădurilor din parcurile naţionale. De aceea, trebuie să plecaţi ACUM de la Ministerul Mediului. A devenit evident că sunteţi un om politic toxic pentru păduri", i-a transmis activistul Antoniu Bumb ministrului.

"Aşa cum se poate vedea aici, ministrul Mediului a promis chiar de faţă cu reprezentanţii Declic extinderea suprafeţelor strict protejate din parcurile naţionale. Asta nu l-a împiedicat, cum se vede în aceeaşi filmare, să spună că el nu a promis nimic, niciodată, comunităţii Declic", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb