Demisie de onoare la "Flamingo": Dragoş Simion lasă loc liber juniorului Adamescu

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2009

Dragoş Simion: "Rămân în CA până în aprilie, după care vom mai vedea"

"Neole Limited", controlat de Dragoş Cincă, continuă să acumuleze agresiv acţiuni "Flamingo"

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu care deţine, potrivit ultimelor raportări, 17,54% din "Flamingo International", a preluat, ieri, funcţia de preşedinte al companiei de la Dragoş Simion, după ce acesta s-a retras de la conducerea societăţii, motivând că şi-a îndeplinit obiectivele.

Mişcarea survine la două zile după ce fondul de investiţii american "QVT" şi-a lichidat deţinerea de 22% din companie printr-o "tranzacţie specială" de 5,1 milioane de lei.

Surse din piaţă au confirmat, luni, pentru ziarul BURSA, că Dan Adamescu a achiziţionat cele 171,1 milioane de acţiuni "Flamingo" înstrăinate de QVT, majorându-şi, astfel, deţinerea, la aproa­pe 40% din retailerul de electrice şi electrocasnice. În mod oficial, însă, misterul pluteşte asupra celui care a luat participaţia QVT, în condiţiile în care cumpărătorul nu a raportat până acum tranzacţia, iar reprezentanţii "Flamingo" au menţionat, ieri, într-un comunicat de presă, că este vorba de un "fond de investiţii", fără să dezvăluie care ar fi acesta.

"Motivele pentru care am decis să mă retrag din func­ţia de preşedinte a "Flamingo" sunt simple, având în vedere schimbările din structura acţionariatului: am considerat că cei care deţin controlul asupra companiei trebuie să fie şi în conducerea acesteia", a declarat, ieri, pentru ziarul Bursa, domnul Dragoş Simion.

Domnia sa a preluat conducerea societăţii la începutul anului trecut, după ce Dragoş Cincă, unul dintre fondatorii "Flamingo" i-a predat ştafeta, optând pentru un loc în Consiliul de Administraţie al companiei.

"Retragerea mea din funcţia de preşedinte a fost o decizie de onoare", ne-a spus, ieri, domnul Simion, precizând, în comunicatul transmis de reprezentanţii societăţii că "obiectivul său principal în ultimele nouă luni, respectiv alinierea intereselor acţionarilor pe un singur plan de relansare a companiei, a fost îndeplinit".

La fel ca predecesorul său, domnul Simion părăseşte funcţia de preşedinte, dar rămâne în continuare în Consiliul de Administraţie al "Flamingo", cel puţin până în aprilie, anul viitor, ce se anunţă un moment de răscruce pentru cariera sa în cadrul retailerului de electrice şi electrocasnice.

"Rămân în Consiliul de Administraţie până în aprilie, 2010, după care vom mai vedea", a răspuns evaziv domnul Simion.

Evoluţia companiei "Flamingo" din ultimii patru ani este strâns legată de fostul preşedinte al companiei, acesta având un rol important în listarea societăţii la Bursa de Valori Bucureşti în 2005 şi în fuziunea dintre "Flamingo" şi "Flanco".

În afară de membru în Consiliul de Administraţie, Dragoş Simion rămâne, deocamdată, legat de "Flamingo" şi în calitate de acţionar.

"Am o anumită deţinere pe care intenţionez să o menţin, nu am o strategie de vânzare sau cumpărare pentru acţiunile FLA", ne-a mai spus domnul Simion.

Din acţionariatul companiei mai face parte şi Dragoş Cincă, cu o deţinere de 25,19% şi Alexandru Ion Ţiriac, cu o participaţie de 5,12%.

Dan Adamescu a intrat recent în acţionariatul companiei, raportând, în februarie anul acesta, o deţinere de 14,42% prin intermediul societăţilor "Asigurare-Reasigurare Astra" SA şi "Nova Trade". O lună mai târziu, Adamescu şi-a sporit participaţia la 17,54% din "Flamingo" după care şi-a propulsat fiul în Consiliul de Administraţie al companiei, la finele lunii aprilie.

Ieşirea QVT din acţionariatul "Flamingo" face de vreo câteva zile valuri pe Bursă, titlurile FLA apreciindu-se cu 33,3% în ultimele trei şedinţe de tranzacţionare. În acelaşi timp, "Neole Limited" un fond de investiţii controlat de Dragoş Cincă a intrat agresiv la cumpărare, achiziţionând de la începutul săptămânii peste 1,3% din acţiunile companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb