Depozitarul Central cooperează cu cel din China

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2012

Adriana Tănăsoiu

Adriana Tănăsoiu

China Securities Depository and Clearing Corporation Limited (SD&C) şi Depozitarul Central au semnat ieri un Acord de Cooperare (Memorandum of Understanding), care pune bazele colaborării între cei doi depozitari în ceea ce priveşte serviciile de decontare şi depozitare, precum şi promovarea operaţiunilor transfrontaliere între cele două pieţe, potrivit unui comunicat de presă transmis ieri.

"Economia Chinei a intrat într-o nouă fază importantă, în care dezvoltarea inovatoare din piaţa chineză de capital reprezintă o provocare serioasă pentru sistemul de decontare şi registru", a declarat Zhou Ming, Director General SD&C.

Potrivit domniei sale, fiecare pas şi fiecare inovaţie a pieţei de capital trebuie susţinute de un sistem eficient, sigur şi stabil de decontare: "Numai atunci când «scena» pieţei de capital este solidă, «spectacolele» de pe această «scenă» devin absolut extraordinare. Prin urmare, consider că este într-adevăr necesar să îmbunătăţim comunicarea între pieţele de capital, cooperarea între infrastructurile de decontare şi depozitare, precum şi să contribuim la dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre cele două ţări, care pot ajuta la construirea unor pieţe de capital stabile. La acest moment, semnarea Acordului de Cooperare între Depozitarul Central şi SD&C are o importanţă majoră".

Adriana Tănăsoiu, Director General Depozitarul Central, a declarat că Depozitarul Central a devenit primul partener al SD&C din Europa Centrală şi de Est: "Este de aşteptat ca Asia să devină un centru financiar global în următorii ani, iar China reprezintă un motor important de creştere. Construirea de parteneriate cu depozitarii de pe acest continent devine astfel un demers firesc pentru Depozitarul Central, în procesul de poziţionare a pieţei de capital din România drept centru financiar regional".

Cristian Agalopol, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central, a spus: "Printr-o viziune strategică pe termen lung, susţinută de eforturi comune, dorim să punem în aplicare diferite iniţiative având ca scop final atât promovarea investiţiilor pe cele două pieţe, cât şi creşterea vizibilităţii la nivel internaţional a celor două instituţii". China Securities Depository and Clearing Co. (SD&C) s-a înfiinţat pe data de 30 martie 2001. Sediul central se află în Beijing, iar sucursalele în Shanghai şi Shenzhen. SD&C asigură compensarea şi decontarea tranzacţiilor încheiate la Bursele de Valori din Shanghai şi Shenzhen, având un capital social de 1,2 miliarde RMB. În ultimii ani, atât SD&C, cât şi depozitarul pieţei interbancare din China (China Government Securities Depository Trust & Clearing Co.) au încheiat acorduri de cooperare cu depozitarii centrali din pieţele cele mai dezvoltate: JASDEC - Japonia sau DTCC - SUA, precum şi cu depozitarii internaţionali Clearstream şi Euroclear.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb