Terenul pe care se află fabrica "Rocar" este revendicat de patru descendenţi a generalului Constantin Brătianu, care afirmă că o suprafaţă de 17 hectare "a fost confiscată de regimul comunist" pentru construirea uzinei de autovehicule. Potrivit unei informaţii de presă făcută publică luni de Casa de Avocatură Sfîrăială & Asociaţii, "Fabrica Rocar, recent anunţată a fi scoasă din nou la privatizare, este revendicată de descendenţii familiei Brătianu printr-o cerere în jus-tiţie aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti".
"Patru descendenţi din ramura generalului Constantin Brătianu sunt cei care au des-chis acţiunea în justiţie şi revendică acest teren", a declarat pentru Rompres, Ioana Sfîrăia-lă reprezentanta Casei de Avocatură. Aceasta a precizat că descendenţii "au propus drept căi de soluţionare a cererilor retrocedarea în natură a terenului, despăgubiri în valoare sau reluarea de acţiuni la valoarea terenului, evaluate la preţul actual al bursei".
Avocatul Sfîrăială a spus că a existat deja o înfăţişare pe 11 ianuarie, fiind dat un al doilea termen pentru 13 februarie.
Oficialii Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului au declarat pentru Rompres că pînă la anunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile în acest proces, autoritatea intenţionează să-şi apere cît mai bine interesele în justiţie şi va res-pecta orice decizie a tribunalului.
Societatea "Rocar" este inclusă în programul de privatizare PSAL I şi are ca obiect principal de activitate producţia de autovehicule. APAPS deţine la această societate 67,4642 la sută din acţiuni. Pînă în luna august 2003 societatea a fost lansată de trei ori la privatizare de către APAPS, după ce în prealabil a fost suspendată procedura de lichidare, fără a se înregistra o ofertă de cumpărare.
În prezent societatea se află în administrare specială şi urmează să fie lansată la privatizare în acest an.