DEŞI DEZAPROBĂ TENDINŢELE COLECTIVISTE, Tăriceanu îi îndeamnă pe fermieri să se asocieze

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 6 mai 2008

Tăriceanu îi îndeamnă pe fermieri să se asocieze

Modalitatea în care este structurată comunitatea agricolă din ţară ne împiedică, la momentul actual, să ocupăm un loc important în rândul marilor producători agricoli din Uniunea Europeană, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, la finalul unei întrevederi cu reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Produ­cătorilor Agricoli din România.

Călin Popescu-Tăriceanu a explicat: "Cu ferme ale căror suprafeţe sunt de circa 2,5 hectare noi nu putem să facem agricultură de performanţă şi, prin urmare, am adresat un cuvânt foarte clar către fermieri să se asocieze. Noi nu suntem adepţii formelor colectivis­te dar aşa cum se întâmplă pes­te tot în Europa, unde sunt ferme performante, oamenii se asociază pentru ca anumite elemente de logistica să le poată folosi în comun. Mi-aş dori ca potenţialul agricol pe care îl avem să îl valorificăm mai mult, dar trebuie să ne decidem cum procedăm, întrucât, modul în care este structurată comunitatea agricolă din ţară nu ne acordă această posibilitate".

Potrivit premierului, în pofida investiţiilor, potenţialul tehnologic al agriculturii naţionale rămâ­ne redus, comparativ cu cel al marilor producători occidentali, împiedicând, totodată, şi punerea în valoare a resurselor naturale cu care este înzestrată agricultura din ţară.

"Agricultura ar putea să deţină o pondere mult mai mare în economia naţională şi cred că, cu investiţii, fie în agricultura de bază, fie în ceea ce înseamnă prelucrarea produselor agricole, este singurul drum care ne va conduce la transformarea şi modernizarea sectorului", a spus Tăriceanu.

Premierul a admis că, datorită acestei situaţii, am ajuns să ne confruntăm cu o "evoluţie extraordinară" a preţurile produselor agro-alimentare şi a precizat că Guvernul va căuta soluţiile necesare, întrucât aceste preţuri se reflectă negativ în buzunarele consumatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb