Deutsche Börse a investit 10 milioane de dolari în platforma Trumid

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie 2017

Deutsche Börse a investit 10 milioane de dolari în platforma Trumid

Operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, Deutsche Börse Group, a realizat o investiţie de 10 milioane de dolari în Trumid, un start-up din New York, care activează în sectorul tehnologiei financiare. Trumid administrează o platformă electronică de tranzacţionare a obligaţiunilor corporative.

Hauke Stars, membru executiv în board-ul Deutsche Börse, a declarat: "Trumid a dovedit deja că are capacitatea să creeze o piaţă electronică nouă, transparentă şi eficientă pentru bonduri, în SUA. Prin investiţia noastră vom obţine o nouă perspectivă privind această piaţă, care evoluează rapid. Prin urmare, vom găsi noi căi de colaborare".

Platforma Trumid este susţinută de investitorul american George Soros.

Investiţia Deutsche Börse vine după ce Trumid a mai obţinut 28 de milioane de dolari la începutul anului curent de la investitori printre care se numără firma financiară "CreditEase" din China. Investiţia Deutsche Börse va fi realizată prin divizia DB1 Ventures, care şi-a stabilit ca ţintă realizarea a trei-cinci investiţii în acest an.

Înfiinţată în 2014, Trumid este una dintre platformele electronice de tranzacţionare a bondurilor înfiinţate în ultimii ani, în vederea rezolvării crizei de lichidităţi de pe piaţa produselor cu venit fix.

Normele înăsprite de capital impuse în urma crizei financiare din 2008 a făcut mai scumpe, pentru bănci, operaţiunile de "market makers" în domeniul obligaţiunilor corporative. Trumid, care a cumpărat, anul acesta, rivalul Electronifie, speră să faciliteze acest gen de operaţiuni, permiţându-le managerilor de active şi brokerilor să tranzacţioneze direct şi în mod anonim, între ei, pe platforma sa.

Pe platforma Trumid au fost tranzacţionate bonduri de circa un miliard de dolari în luna iunie, conform Reuters.

Investiţia în Trumid nu este prima pentru Deutsche Börse în acest domeniu. În 2014, bursa germană a preluat o cotă din startup-ul Bondcube din Londra, unde se derulau tranzacţii cu produse cu venit fix. Bondcube a solicitat lichidarea în iulie 2015, la trei luni după lansarea sa oficială.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb