Dezbaterea moţiunii simple "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte" în Camera Deputaţilor a fost amânată marţi din cauza absenţei celui vizat, respectiv ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, care a invocat probleme de sănătate, potrivit news.ro.
Deputaţii ar fi trebuit să dezbată marţi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, procedura incluzând citirea moţiunii de către unul dintre semnatari, apoi prezentarea punctului de vedere de către ministru şi declaraţii ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare.
Textul moţiunii a fost citit, însă ministrul a anunţat că nu poate fi prezent în sala de plen din cauza unor probleme de sănătate, motiv pentru care, după consultarea liderilor de grup, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a anunţat amânarea dezbaterii pentru o dată ce urmează să fie stabilită.
La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 101 din cei 329 de deputaţi.
Potrivit sursei citate, în moţiunea depusă împotriva ministrului Dezvoltării şi intitulată "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte", PSD afirmă că, "dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România".
Social-democraţii îl acuză pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.
"Toate «realizările» ministrului poartă marca guvernării PSD", afrmă PSD.
"Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru", susţine PSD.
Până acum,în actuala sesiune parlamentară, au fost adoptate patru moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie şi Vela.
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.
1. Dezbaterea e defectă!
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2020, 18:55)
Acum secvență bună de lucru la distanță. Se evită pandemia, bugetofagia, enrgofagia. Klaus trofobia NU.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.06.2020, 14:27)
da insa toate sporurile de distanta, de absenta mentala etc se taxeaza si "beneficiarii" profita de ele!