DIN CAUZA CRIZEI ŞI PENTRU CĂ NU A AJUNS LA ACORDURI CU DEZVOLTATORII Obi România amână extinderea

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 6 octombrie 2011

Obi România amână extinderea

Retailerul de bricolaj Obi România, controlat de grupul german Tengelmann, nu va deschide magazine în 2011, aşa cum intenţiona, din cauza crizei, care s-a adâncit în prima parte a anului, dar şi pentru că nu a ajuns la un acord cu dezvoltatorii, apreciind că cerinţele acestora sunt "anacronice". "Criza s-a adâncit în prima parte a acestui an şi, pentru că nu s-a putut ajunge la un acord cu dezvoltatorii, în acest an nu avem planificată nicio nouă deschidere de magazine. Cât despre planurile noastre de viitor, acestea nu diferă de cele declarate în trecut, dacă dezvoltatorii vor reuşi să înţeleagă că piaţa actuală este foarte diferită de cea de acum patru ani", a declarat Romano Quinzi, directorul general al Obi Româ-nia, citat de Mediafax.

Anul trecut, compania a deschis trei magazine, la Ploieşti, Sibiu şi Bucureşti, şi a anunţat în ianuarie că intenţionează să inaugureze 2-3 unităţi în 2011, în urma unor investiţii de 15-20 milioane euro. Obi a intrat în România în 2008 şi are în prezent şapte magazine, dintre care două în Bucureşti şi câte o unitate în Arad, Oradea, Piteşti, Ploieşti şi Sibiu.

Quinzi a afirmat că în prima parte a acestui an s-a putut observa nu numai o diminuare a numărului de clienţi, dar şi o scădere considerabilă a valorii bonului mediu, o uşoară revenire fiind înregistrată abia la finele lunii iulie.

"Factorii principali care au influenţat vânzările au fost în primul rând măsurile guvernamentale introduse la începutulul lui iulie 2010, măsuri ce s-au suprapus pe fundalul crizei căreia a trebuit să-i facem faţă cu toţii, şi care oricum însemnase un pas înapoi pentru vânzări", a arătat reprezentantul companiei. El a precizat că avansul vânzărilor înregistrat în iulie nu va putea acoperi pierderile din prima parte a acestui an.

Afacerile companiei au avansat anul trecut cu circa 20%, de la 137,8 milioane lei la 165,1 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

"Estimăm că piaţa totală a magazinelor de profil DIY este de aproximativ trei miliarde de euro. Este foar-te greu să speculăm cum va fi anul viitor, chiar dacă de la mijlocul aces-tui an avem semnale pozitive în acest sens, ceea ce s-ar putea reflecta într-o uşoară creştere aşteptată a PIB-ului. Cu toate acestea şi pentru anul care vine putem observa câteva zone de instabilitate care provin din evoluţia pieţei externe. Criza greceas-că, tensiunile legate de datoriile altor state europene - toate aceste aspecte pot influenţa şi un scenariu recesiv, care, prin urmare, ar putea să aibă un impact şi asupra României. De aceea ar fi de dorit ca volumul total al pieţei să rămână la nivelul actual", a afirmat Quinzi.

El apreciază că vor mai trece cel puţin 2-3 ani până la "revenirea satis-făcătoare a pieţei", care oricum va fi departe de nivelul atins înainte de 2008.

Pe piaţa locală mai activează companii precum Dedeman, Praktiker, Bricostore, bauMax, Ambient, Horn-bach, Mr. Bricolage şi Leroy Merlin.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. credem asta datorita faptului ca nu au avut succes in europa,numai zicem de ei ca angajatori,ore neplatie,zilele de concediu iti dispar,ca-l pune mona burlacu pe macarie sa falsifice acte si etc,poate ne face itm citeva vizite

    1. Mona nu este vinovata.

    credem asta datorita faptului ca nu au avut succes in europa,numai zicem de ei ca angajatori,ore neplatie,zilele de concediu iti dispar,ca-l pune mona burlacu pe macarie sa falsifice acte si etc,poate ne face itm citeva vizite

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb