DIN CAUZA RESTRICŢIILOR DE CIRCULAŢIE DIN CAPITALĂ, Constructorii şi transportatorii plănuiesc o grevă săptămîna viitoare

Crina Secară, Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 6 august 2004

Aceştia ameninţă că vor bloca străzile Capitalei şi vor cere despăgubiri municipalităţii

Traian Băsescu susţine că, dacă hotărîrea consiliului este anulată de instanţă, şoferii tot trebuie să respecte decizia primarului general, care conţine aceeaşi interdicţie

Străzile Capitalei ar putea fi blocate, la sfîrşitul săptămînii viitoare, de angajaţii unor societăţi de construcţii bucureştene, a anunţat ieri Vasile Turcu, preşedintele "RomConstruct Holding" SA. Domnia sa a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că această acţiune vine ca urmare a deciziei primarului general, Traian Băsescu, de a interzice, între orele 07.00 şi 21.00, accesul autovehiculelor grele pe infrastructura rutieră a Bucureştiului.

Domnul Turcu a adăugat: "Juriştii firmei noastre au acţionat ieri (n.r.- miercuri) în instanţă hotărîrea primarului general de a interzice traficul greu în Capitală, în timpul zilei. Această dispoziţie ne aduce pierderi mari, drept pentru care mai multe societăţi de construcţii din Bucureşti intenţionează să intre în grevă. Am discutat şi cu liderul sindicatului şoferilor, Marius Petcu, şi sîntem hotărîţi ca, la jumătatea acestei luni, să trecem chiar la blocarea străzilor din Bucureşti".

Preşedintele "RomConstruct Holding" susţine că i-a făcut lui Traian Băsescu o propunere privind stabilirea unei taxe suplimentare pentru firmele de construcţii care au lucrări în centrul oraşului, în schimbul permiterii accesului maşinilor de tonaj greu în timpul zilei, în Bucureşti. Vasile Turcu a mai menţionat că, după 15 septembrie, cînd se ridică interdicţia de circulaţie, va face o evaluare a pagubelor materiale provocate companiei sale de această hotărîre de consiliu.

Domnia sa afirmă: "Intenţionăm să cerem despăgubiri primăriei. Pentru că lucrează noaptea, oamenii noştri nu mai pot finaliza, în termenul stabilit prin contract, lucrările pe care le avem de executat".

Inspectorii Primăriei Capitalei au continuat acţiunea de control în baza HCGMB nr. 106/13.07.2004 şi au sancţionat conducătorii auto care au încălcat prevederile acesteia. În perioada 1-5 august, au fost aplicate amenzi de sute de milioane de lei pe zi. Conducerea Primăriei Capitalei nu a fost înştiinţată, în mod oficial, nici pînă ieri, de suspendarea efectelor Hotărîrii CGMB nr. 106. Traian Băsescu a avertizat, în mod repetat, că acţiunile distribuitorilor, transportatorilor şi constructorilor nu schimbă cu nimic efectele hotărîrii. Edilul-şef a explicat că, în situaţia în care instanţa s-ar pronunţa cu privire la suspendarea hotărîrii menţionate, domnia sa, în calitate de primar general, a emis Dispoziţia nr. 601/02.08.2004, obligatorie pe teritoriul Municipiului Bucureşti, prin care a instituit aceleaşi restricţii. Potrivit spuselor primarului Capitalei, indiferent de actul de reglementare în vigoare, conducătorii auto trebuie informaţi că sînt obligaţi să respecte aceste prevederi.

Producătorii de ciment sînt şi ei nemulţumiţi de decizia primarului general al Capitalei. Astfel, evoluţia pozitivă a vînzărilor pe care au estimat-o reprezentanţii grupului "HeidelbergCement" pentru al doilea semestru al acestui an ar putea fi periclitată de interzicerea traficului greu în Bucureşti în timpul zilei, ne-a declarat Mihaela Rădulescu, administrative officer în cadrul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb