DIN CAUZA SUPRAVEGHERII STRICTE A WASHINGTONULUI: Investitorii chinezi renunţă la investiţiile în Silicon Valley

T.A.
Internaţional / 8 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Noile politici ale administraţiei Trump menite să limiteze accesul Chinei la inovaţiile americane au blocat practic investiţiile chineze în startup-uri tehnologice americane, atât investitorii cât şi fondatorii acestor firme abandonând planurile din cauza supravegherii stricte a Washingtonului, relatează Reuters.

Investiţiile chineze în startup-uri americane au atins anul trecut un nivel record de 3 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetări economice Rhodium Group din New York, stimulate de interesul investitorilor şi al companiilor tehnologice de a finaliza acordurile înainte de aprobarea unor noi reglementări, în luna august.

Ulterior, aceste finanţări s-au prăbuşit, au arătat interviurile făcute de Reuters cu 35 de firme din această industrie.

Preşedintele american Donald Trump a semnat o lege nouă care extinde dreptul guvernului de a bloca investiţiile străine în companii americane, indiferent de ţara de origine a investitorilor. Dar Trump a fost vocal în special în ceea ce priveşte oprirea Chinei de a obţine tehnologii americane de interes strategic.

Noile reglementări sunt încă în curs de finalizare, dar veteranii industriei tehnologiei spun că declinul investiţiilor a fost rapid.

"Acordurile în care sunt implicate companii chineze, cumpărători chinezi şi investitori chinezi practic s-au oprit", a declarat avocatul Nell O'Donnell, care a reprezentat companii tehnologice americane în tranzacţii cu cumpărători străini.

Avocaţii care au discutat cu Reuters au spus că lucrează din plin la rescrierea termenilor acordurilor, pentru a se asigura că vor fi aprobate de Washington. Investitorii chinezi, inclusiv birourile unor familii importante, s-au retras din tranzacţii şi nu s-au mai întâlnit cu startup-uri americane.

Unii anteprenori evită finanţări din China, de teamă că acestea ar fi verificate mult timp de autorităţile guvernamentale, ceea ce le-a face să piardă timp şi resurse într-un domeniu care evoluează rapid, relatează Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb