DIRECTOAREA AGENŢIEI EUROPENE A MEDICAMENTULUI: "Suntem în continuare ferm convinşi că avantajele vaccinului AstraZeneca sunt mai importante decât efectele secundare"

A.P.
Internaţional / 16 martie 2021

"Suntem în continuare ferm convinşi că avantajele vaccinului AstraZeneca sunt mai importante decât efectele secundare"

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) rămâne "ferm convinsă" de beneficiile vaccinului AstraZeneca-Oxford, a anunţat marţi directoarea agenţiei Emer Cooke, în urma semnalării unor posibile efecte secundare grave, nedovedite în acest stadiu, relatează AFP, citat de News.ro.

"Suntem în continuare ferm convinşi că avantajele vaccinului AstraZeneca în prevenţia covid-19, cu riscul asociat acestei (boli) de spitalizare şi deces, sunt mai importante decât riscul acestor efecte secundare", a declarat, într-o videoconferinţă, directoarea executivă a EMA Emer Cooke.

Administrarea vaccinului dezvoltat de către grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford a fost suspendată în mai multe state membre UE în urma semnalării unor posibile efecte secundare grave.

Aproximartiv 15 ţări, inclusiv Italia, Germania şi Franţa, au suspendat din precauţie utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford, în urma semnalării unor probleme sangvine la persoane vaccinate cu acest vaccin, şi anume dificultăţi în coagularea sângelui sau formarea unor cheaguri de sânge (tromboză).

"La ora actuală, nimic nu indică faptul că vaccinarea a cauzat aceste probleme. Ele nu au fost menţionate în teste clinice şi nu sunt înregistrate ca efecte secundare cunoscute sau aşteptate", a anunţat Emer Cooke.

EMA ia situaţia "foarte în serios", a subliniat ea.

Teste clinice au arătat că "numere foarte mici de dezvoltări de cheaguri de sânge", a precizat ea.

Comitetul de Securitate din cadrul EMA, cu sediul la Amsterdam, se reuneşte marţi pentru a evalua noi informaţii şi urmează să ajungă la o concluzie în cadrul unei reuniuni speciale prevăzute joi, a anunţat directoarea EMA.

"Este, aşadar, un proces continuu. Nu mă aflu aici pentru a vă prezenta actaulizarea examenului ştinţific", a avertizat ea.

Grupul consultativ de experţi OMS în vaccinare se reuneşte, de asemenea, marţi, pentru a discuta despre vaccinul dezvoltat de către laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb