Directorii Metrorex, RAR şi Tarom au fost schimbaţi din funcţie

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 29 mai 2007

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a semnat, luni, ordinul privind înlocuirea directorilor de la Metrorex, Registru Auto Român şi Tarom.

Liviu Şoavă director la Metrorex a fost înlocuit cu Gabriel Mocanu.

Daniel Patentaşu director la RAR a fost înlocuit cu Ovidiu Crăpătureanu.

Gabriel Dumitrescu director al Tarom a fost înlocuit cu Gheorghe Bârlă.

Gheorghe Bîrlă ocupă în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al Societăţii Comerciale Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Bîrlă a absolvit în 1981 Şcoala Militară Ofiţeri Aviaţie "Aurel Vlaicu" şi este angajat la Companiei Tarom din 1988. Acesta deţine licenţă de pilot de tranport -ATPL certificate, fiind comandant instructor (TRI) tip Boeing 737-300-900 şi instructor simulator tip Boeing 737. Fostului director general, Gabriel Dumitrescu, i-a expirat în această lună mandatul.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, şi-a făcut publică intenţia de a-l schimba pe Dumitrescu din funcţia de director al companiei Tarom încă de la sfârşitul săptămânii trecute. În ceea ce priveşte motivul demiterii, Orban a invocat managementul defectuos. "Am sesizat că cei din conducerea Tarom coafează bilanţul companiei. Mai mult, rutele zborurilor pe care le aleg ei nu sunt cele mai potrivite, iar, în acest ritm, compania va suferi pierderi imense", a subliniat ministrul.

Orban, a semnat luni şi ordinul de numire al lui Ovidiu Crăpătureanu în funcţia de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Regiei Autonome "Registrul Auto Român". Acesta l-a înlocuit pe Daniel Patentaşu. Crăpătureanu este din 1998 şef agenţie Vâlcea în cadrul Autorităţii Rutiere Române. În perioada 1994-1998 a deţinut funcţia de şef oficiu al Oficiului Rutier Vâlcea. Noul director a absolvit în 1978 Institutul Politehnic Bucureşti, facultatea de Transporturi, secţia Autovehicule Rutiere. "Fostul director general al Regiei autonome "Registrul Auto Român", Daniel Patentaşu, a fost demis din cauza nesoluţionări problemelor legate de întârzierile ce apar la înregistrarea în circulaţie a autovehiculelor", se arată în comunicatul MT.

Ca urmare a unor nereguli constatate în urma controlului efectuat de către Direcţia Generală de Monitorizare şi Control din cadrul ministerului, Orban a decis, luni, să îl demită pe directorul Metrorex, Liviu Şoavă, locul acestuia fiind ocupat de Gabriel Mocanu. Gabriel Mocanu este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti şi este încadrat din 1994 la Metrorex. Din 2001, a deţinut funcţia de Şef Secţie automatizări şi telecomunicaţii, iar din 2002 este şeful catedrei de informatică -Institutul Naţional al Magistraturii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. noul director al metrorex este o marioneta perfecta a oligarhilor din sindiatul lui radoi

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb