DIRECTORUL GENERAL AL CFR Biletele de tren s-ar putea scumpi de la 1 mai

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 30 martie 2005

Biletele de tren s-ar putea scumpi cu 5,6% de la 1 mai, a declarat ieri directorul general CFR Călători, Alexandru Noapteş. "În momentul de faţă desfăşurăm un studiu despre costul biletelor, studiu care va fi gata undeva în jurul datei de 1 mai, şi este posibil să majorăm preţul biletelor cu rata inflaţiei preconizată la 1 aprilie, de 5,6%", a declarat Alexandru Noapteş. Directorul CFR Călători a precizat că majorarea nu va depăşi cuantumul necesar pentru a acoperi inflaţia.

De asemenea, Alexandru Noapteş a declarat că discuţiile cu angajaţii CFR Călători vor continua, dar că nu este deocamdată posibilă majorarea salariilor acestora, din cauza alocării bugetare pe acest an, în scădere cu 2.000 de miliarde comparativ cu 2004, dar că aceştia vor primi cele cinci tichete de masă convenite.

Totodată, directorul a declarat că CFR Călători se va concentra pe creşterea calităţilor serviciilor oferite clienţilor şi pe modernizarea vagoanelor CFR.

"Este foarte important ca şi călătorii să susţină eforturile noastre şi, pentru a evita noi dis-trugeri grave ale infrastructurii, vom propune introducerea amenzii penale pentru astfel de distrugeri", a spus Noapteş. Acesta a precizat că eforturile companiei se vor îndrepta şi către o micşorare a timpului de efectuare a călătoriilor, pentru a face astfel faţă concurenţei cu firmele de transport rutier.

Pentru sezonul estival, Alexandru Noapteş a declarat că CFR Călători studiază posibilitatea introducerii unor trenuri Săgeata Albastră care să facă legătura între Constanţa şi Mangalia, urmînd să înceapă un program de reabilitare a liniei Bucureşti-Constanţa, care să permită circulaţia trenurilor rapide.

În planurile de viitor ale companiei se află şi construirea unei legături între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă, dar acest lucru va depinde de sumele viitoare alocate de buget şi de cooperarea cu celelalte companii din subordinea Ministerului Transporturilor, precum CFR Infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb