Disensiuni între Berlin şi UE din cauza restricţiilor impuse de Germania la frontiere

J.P.
Internaţional / 14 februarie 2021

Disensiuni între Berlin şi UE din cauza restricţiilor impuse de Germania la frontiere

Ministrul de Interne german Horst Seehofer respinge dur criticile UE cu privire la restricţiile stricte anunţate la graniţă şi învinovăţeşte, la rândul său, Comisia Europeană pentru modul în care a gestionat aprovizionarea cu vaccinuri. Însă, critici faţă de aceste restricţii care intră în vigoare duminică vin chiar din interiorul Germaniei, poliţiştii reclamând lipsa echipamentelor şi a personalului insuficient necesar la graniţă, relatează Digi24.

Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

Comisia Europeană a cerut, vineri, Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei, amintind că ţările Uniunii Europene au convenit să evite închiderea graniţelor. Însă, Comisia Europeană aminteşte Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor.

"Este destul! În ultimele luni, Comisia Europeană a făcut destule greşeli privind aprovizionarea cu vaccinuri. Comisia Europeană trebuie să ne susţină, nu să ne obstrucţioneze prin recomandări ieftine", a declarat sâmbătă Horst Seehofer, ministrul german de Interne, conform publicaţiei Bild şi site-ului Tagesschau.de.

În acest context, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv Germania, să aplice măsuri stabilite de comun acord privind călătoriile. Închiderea graniţelor şi interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate, a declarat purtătorul de cuvânt, cerând Germaniei să reanalizeze măsurile şi să aplice excepţii, în primul rând pentru persoanele care traversează zilnic frontierele în scop profesional.

Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Revoltă în Tirol

Restricţiile anunţate au provocat revoltă în Tirol, deoarece face imposibilă deplasarea miilor de cetăţeni din regiune, care fac naveta pentru a lucra în Germania, a spus guvernatorul Gunther Platter.

"Acest lucru ar însemna că munca transfrontalieră şi activitatea economică în regiunile de frontieră aproape că se vor opri, ceea ce, de asemenea, nu poate fi în interesul Germaniei", a criticat el.

Noile reguli stricte şi controale de la frontieră

De duminică, doar germanii, străinii cu permis de şedere, angajaţii agricoli sezonieri şi cei din domeniul sănătăţii vor putea intra în Austria din Republica Cehă şi din Tirol. Pentru a pune în aplicare interdicţia, poliţia federală se pregăteşte pentru controale stricte la frontieră. Aşa cum a explicat vineri ministerul Federal de Interne, soţii, copiii minori şi părinţii copiilor minori au voie să intre în ţară, dar numai dacă trec frontiera împreună cu ruda germană.

Şoferii de camioane şi alţi angajaţi implicaţi în transportul de marfă sunt, de asemenea, scutiţi de interdicţie.

Va mai fi permisă intrarea din motive umanitare urgente - de exemplu în caz de deces. Reglementările de testare şi carantină se aplică şi în cazuri excepţionale.

Reglementările se aplică călătorilor din Republica Cehă şi Tirol. Tirolul de Est, care aparţine statului federal Tirol, dar nu este legat direct de acesta, nu este afectat. Excepţii se aplică şi comunităţii tiroleze Jungholz şi valea Riss, la care se poate ajunge doar din Germania.

Poliţia reclamă lipsa de echipamente şi de personal

Între timp, sindicatul poliţiştilor a criticat lipsa condiţiilor pentru a face faţă noile măsuri. Poliţiştii reclamă că nu au birouri suficiente şi corturi pentru a face controalele medicale. De asemenea, nici nu există personal suficient pentru aceste verificări, spun ei.

Totodată, poliţiştii reclamă faptul că există riscul ca cei familiarizaţi cu zona să ocolească controalele prin anumite zone, ceea ce ar impune noi servicii de urgenţă. Se iau în calcul şi anumite revolte care ar putea izbucni la graniţă, ceea ce, ar impune, de asemenea, forţe suplimentare de poliţie.

Politicienii consideră că măsurile de la graniţă sunt corecte

Premierului landului Bavaria, Markus Söder, consideră că sunt esenţiale controalele la frontieră cu Republica Cehă şi Tirol. În pandemie, securitatea trebuie să fie pe primul loc, a spus el într-o declaraţie publică. El a anunţat că se vor găsi soluţii practice pentru navetişti.

Tobias Hans, premierul landului Saarland, nu a exclus nici el noi măsuri şi controale la frontierele cu Franţa sau Luxemburg. "Dacă există diferenţe puternice între incidenţele de infectare, atunci nu vom avea de ales", a spus el.

De asemenea, guvernul german a clasificat Slovacia ca o zonă în care virusul a suferit mutaţii virale deosebit de periculoase. Astfel, companiilor aeriene, precum şi cele de transport rutier şi feroviar nu li se mai permite transportul de călători din Slovacia în Germania. Excepţie fac cetăţenii germani şi străinii care locuiesc în Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb