Disponibilizarea celor 763 de angajaţi de la Donau Chem a fost amânată până la data de 20 februarie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 15 ianuarie 2009

Cei 763 de angajaţi ai combinatului chimic "Donau Chem" Turnu Măgurele care urmau a fi disponibilizaţi la sfârşitul lunii ianuarie ar putea să-şi păstreze locurile de muncă, potrivit liderului Sindicatului "Turnu Chim", Gabriel Dimancea, transmite NewsIn.

Dimancea a declarat că s-a căzut la înţelegere cu patronatul ca notificarea de disponibilizare a personalului, emisă la data de 22 decembrie 2008, să fie prelungită cu 30 de zile, până la data de 20 februarie, cu posibilitatea de prelungire, până la un alt termen, stabilit de comun acord. Măsura a fost luată în urma întâlnirii de sâmbătă, 10 ianuarie, de la Ministerul Economiei, dintre ministrul Adrian Videanu şi reprezentanţi ai ai sindicatelor si patronatelor din domeniul chimiei si petrochimiei, la care s-a stabilit promovarea unei ordonanţe de urgenţă pentru subvenţionarea cu 400 de lei la hectar a producătorilor agricoli care achiziţionează îngrăşăminte chimice.

"Notificarea de disponibilizare din 22 decembrie nu a fost anulată, ci prelungită, pentru ca, în cazul în care intervine ceva, să fie o acoperire pentru ca oamenii să poată beneficia de ajutorul de şomaj şi de plăţile compensatorii", a spus Dimancea.

Până la reluarea activităţii, angajaţii vor beneficia, în continuare, conform protocolului stabilit împreună cu patronatul, de 75% din salariu, sporurile de vechime şi tichete de masă. Aceştia vor merge zilnic în unitate, executând lucrări de întreţinere şi reparaţii.

Gabriel Dimancea a mai afirmat că este posibil, însă, ca activitatea combinatului chimic să fie reluată chiar înainte de termenul stabilit. "Există şi posibilitatea ca în perioada 1-10 februarie să se reia activitatea. Depinde de cât de repede va fi promovată ordonanţa de urgenţă, de politica gazului şi chiar de condiţiile meteorologice din perioada următoare" a susţinut liderul Sindicatului "Turnu Chim". Gabriel Dimancea s-a declarat extrem de satisfăcut de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, astfel încât, oamenii îşi pot păstra locul de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb