Distribuitorii de medicamente se bazează pe stocurile din noiembrie, până la recalcularea preţurilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 14 ianuarie 2009

Distribuitorii de medicamente se bazează pe stocurile din noiembrie, până la recalcularea preţurilor

Distribuitorii de medicamente folosesc, în prezent, stocurile achiziţionate în luna noiembrie după recalcularea preţurilor medicamentelor, importul de noi medicamente putând aduce pierderi mari companiilor în domeniu din cauza deprecierii importante a leului faţă de euro, susţin distribuitorii.

"Stocurile pe care le avem sunt pe cale de epuizare, dar credem că ajung până la sfârşitul lunii ianuarie, când expiră termenul de aplicabilitate a ordinului de recalculare a preţurilor medicamentelor de la 3,33 lei pentru un euro la 3,63 lei pentru un euro. Dacă noul ministru nu îşi respectă promisiunile de a stabili un preţ al medicamentelor decent, o vom lua de la capăt", a precizat, pentru NewsIn, reprezentantul Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), Daniel Popescu.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a susţinut în repetate rânduri că, după ce va fi stabilit bugetul alocat Sănătăţii pentru anul 2009, va încerca să rezolve problema distribuitorilor prin aplicarea unei metode de calculare a medicamentelor în lei şi nu raportat la cursul valutar.

Potrivit reprezentantului ADMR, distribuitorii de medicamente urmează să se întâlnească cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii până la sfârşitul lunii ianuarie.

În urma numeroaselor negocieri cu fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, distribuitorii au obţinut, în luna noiembrie, recalcularea preţurilor medicamentelor de pe lista de compensate şi gratuite la cursul de 3,63 pentru un euro.

Noul preţ de recalculare a medicamentelor a fost valabil, iniţial, până la 31 decembrie 2008, însă acesta a fost prelungit până pe 31 ianuarie, având în vedere instalarea unei noi conduceri la Ministerul Sănătăţii.

Distribuitorii de medicamente au sistat, la începutul lunii octombrie, livrările către toate farmaciile din ţară, din cauza neactualizării cursului de schimb valutar folosit la calculul preţurilor medicamentelor.

Distribuitorii au reclamat faptul că ultima actualizare a preţurilor medicamentelor s-a făcut în aprilie 2007, deşi, conform legii, recalcularea trebuia făcută la fiecare trei luni. Ei estimau, la sfârşitul lunii iunie, că au înregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro de când sunt nevoiţi să distribuie medicamente la cursul valutei din urmă cu un an, adică 3,33 lei pentru un euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb