DNA: Solomon Wigler, consilier al lui Oprescu, trimis în judecată

Elena Deacu
Anticorupţie / 26 iunie 2015

Procurorii au disjuns cauza privind autorizaţia de construire pentru soluţii de trafic

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Wigler a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro de la o persoană. El a primit, în mai multe tranşe, suma de 179.000 euro de la aceasta (martor denunţător), pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucureşti, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâre.

"Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria municipiului Bucureşti", arată DNA.

Concret, în perioada anterior menţionată, Wigler a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective.

În acelaşi scop, la data de 28 mai 2015, denunţătorul s-a întâlnit cu Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului Bucureşti, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în şedinţa Consiliului general al municipiului Bucureşti din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donaţiei aferentă unuia dintre proiecte, cât şi PUZ-ul pentru unul dintre supermarket-uri.

În acest context, Wigler a convenit cu martorul denunţător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferenţa până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8-12 iunie 2015.

La data de 3 iunie 2015, Wigler a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menţionat.

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Wigler în legătură cu pretinderea şi primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunţător, pe care l-a asigurat că ar avea influenţă asupra primarul general al municipiului Bucureşti, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire necesare unei soluţii de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri, precum şi în legătură cu alte aspecte.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv şi măsurile asigurătorii dispuse faţă de inculpat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oprescu protejeaza toti manglitorii cotizanti, prin Wigler si Savoiu. La BIBLIOTECA METROPOLITANA, despre care presa a tot scris, gruparea mafiota (ANCA RAPEANU; OVIDIU DRAGULINESCU, GABRIELA CONSTANTINESCU) opereaza cu frenezie. Sub paravanul unor firme ale aceluiasi patron creeaza impresia existentei mai multor ofertanti. Sau angajeaza aparent mai multe firme, dar cu acelasi patron. Printre ultimile manarii, RAPEANU ii baga lui IULIAN CLISERU bani in buzunar pe doua cai: patronului, prin SC INDUSTRIAL GRUP 2001, si PFA-ului CLISERU, prin contract lunar de 2500 lei. Cu firma ROSERVOTECH cu sediul in satul Barcanesti si cu 0 salariati a incheiat contract de mentenanta lunara pentru 120 de aparate de aer conditionat. Mai sunt, dar toate la timpul lor. TRAIASCA SPAGA, doamna director ANCA RAPEANU!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb