Dosar penal în legătură cu accidentul de la Clinceni

Andrei Stan
Miscellanea / 19 octombrie 2015

Cel de-al treilea paraşutist implicat în accident, în stare foarte gravă

Actualizare 11:34

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul de la Aerodromul Clinceni, în care s-a început urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, anunţă un comunicat al PCAB.

Procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, duminică, pe Aerodromul Clinceni, judeţul Ilfov, "s-a produs un accident aviatic, în care a fost implicat un avion proprietate privată, din care trei sportivi paraşutişti au efectuat un salt, la impactul cu solul rezultând decesul unuia dintre ei şi rănirea gravă a celorlalţi doi, ulterior, la spital, survenind şi decesul uneia dintre victimele rănite".

"La eveniment s-a deplasat imediat echipa operativă formată din procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Poliţie Transporturi - Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, care a efectuat cercetarea la faţa locului", se mai arată în comunicatul PCAB.

------------

Cel de-al treilea paraşutist implicat în accidentul de la Aerodromul Clinceni, instructorul Adrian Constandache, se află în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca, conform unor reprezentanţi ai unităţii medicale, citaţi de presa locală.

Accidentul de paraşutism a avut loc duminică dimineaţă, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, jucătoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, iar la scurt timp a făcut un salt şi Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime.

Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul Adrian Constandache avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Ieri, imediat după accident, Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul impactului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb