Două atacuri teroriste, similare cu cele de la Charlie Hebdo, în Copenhaga

E.O.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 februarie 2015

Noi focuri de armă care îngrădesc libertatea de exprimare, în Danemarca.

Noi focuri de armă care îngrădesc libertatea de exprimare, în Danemarca.

Două atacuri teroriste, similare cu cele de la publicaţia pariziană Charlie Hebdo, au avut loc, în weekend, la Copenhaga (Danemarca). Zeci de focuri de armă au fost trase, sâmbătă după-amiază, într-un imobil în care se desfăşura o dezbatere pe tema islamului şi a libertăţii de exprimare. La eveniment participa şi artistul suedez Lars Vilks, autor al unor caricaturi cu profetul Mahomed, precum şi ambasadorul Franţei în Danemarca, Francois Zimeray, potrivit AFP.

În cadrul acestui prim atac, au fost răniţi trei poliţişti, suspecţii fugind de la faţa locului în momentul în care poliţia a intervenit. Un civil a murit în urma incidentului de sâmbătă.

"S-a tras asupra noastră din exterior. Au avut aceeaşi intenţie ca în cazul Charlie Hebdo, doar că nu au reuşit să intre", a spus ambasadorul Zimeray.

Artistul Lars Vilks se află din 2007 sub protecţia poliţiei, ca urmare a unor ameninţări, atacuri şi a dejucării unui complot de asasinat.

Cel de-al doilea atac armat din capitala daneză a avut loc asupra unei sinagogi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi poliţişti fiind răniţi, conform Reuters.

Poliţia daneză a împuşcat un bărbat despre care susţine că ar fi autorul celor două atacuri.

Klaus Iohannis: "Toleranţa faţă de religii trebuie respectată"

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă "cu fermitate" atacurile teroriste de la Copenhaga, arătând că, după atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie şi diferenţele religioase, şi că toleranţa faţă de credinţele religioase ale popoarelor trebuie respectată.

Un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială transmite: "România îşi reafirmă sprijinul faţă de lupta împotriva terorismului şi faţă de măsurile europene de combatere şi descurajare a oricăror tentative de terorism. (...) În acelaşi timp, toleranţa faţă de credinţele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată şi cultivată atât în presă, cât şi în discursurile publice".

La rândul său, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, consideră că atacurile teroriste din Danemarca sunt lipsite de justificare, fiind inacceptabile.

Oficialul apreciază că aceste atacuri întăresc şi mai mult angajamentul de a lupta împotriva terorismului internaţional.

MAE consideră că "astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene constituie un atac la adresa valorilor europene fundamentale".

Printr-un comunicat de presă, ministrul de resort a transmis solidaritatea sa faţă de Danemarca şi de poporul danez.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb