Două noi ordine pentru eficientizarea absorbţiei fondurilor structurale

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 16 iunie 2011

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) şi Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) au elaborat o serie de măsuri care vor conduce la uşurarea şi eficientizarea procesului de absorbţie a fondurilor structurale, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Acesta precizează că ANRMAP a emis două ordine ale Preşedintelui instituţiei care ilustrează cerinţele de reformare expuse de Comisia Europeană.

Una dintre măsurile elaborate prevede că autorităţile de management vor analiza procedura de atribuire, conform listelor unice de verificare, ulterior încheierii contractului, doar atunci când procedura de atribuire nu face obiectul verificării din partea Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice, urmând să aplice eventuale corecţii financiare.

Totodată, potrivit noilor măsuri, prevederile O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice nu se vor aplica entităţilor juridice private decât în cazul contractelor de lucrări sau servicii finanţate sau subvenţionate de către o autoritate contractantă în mod direct în proporţie mai mare de 50%. Prevederile sunt aplicabile acestor entităţi dacă valoarea contractului de lucrări este mai mare de 4,845 de milioane de euro sau dacă valoarea contractului de servicii depăşeşte 193.000 de euro.

Cele două acte vin să completeze cadrul legislativ şi instituţional actual, împreună cu ultimele modificări ale O.U.G. nr. 30/2006 privind organizarea şi funcţionarea Unităţii pentru Coodonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb