Două noi variante coronavirus au fost depistate în Anglia

J.P.
Internaţional / 10 februarie 2021

Două noi variante coronavirus au fost depistate în Anglia

Două noi variante COVID-19, dintre care una a fost clasificată drept "de interes", au fost identificate în Anglia, cu unele similarităţi faţă de variantele sud-africane şi braziliene, a anunţat marţi un comitet guvernamental de consultanţi ştiinţifici, relatează Reuters, citat de Rador, conform Hotnews.

Una dintre noile variante, identificate iniţial în Bristol, a fost desemnată o "variantă de interes" de către NERVTAG, grupul care consiliază guvernul britanic asupra virusurilor. Cealaltă tulpină, identificată iniţial în Liverpool, a fost desemnată "variantă sub anchetă" de către grup.

Aceste noi variante au mutaţia E484K, situată la nivelul proteinei "spike" a noului coronavirus, şi prezintă aceeaşi modificare constatată la variantele sud-africană şi braziliană, generând îngrijorări la nivel internaţional. Autorităţile sanitare publice din Marea Britanie au identificat până în prezent 76 cazuri de infecţie cu noile variante şi sunt încrezătoare că vaccinurile vor fi eficiente în aceste cazuri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Virusul ARN SARS-CoV-2 muta de zor si in iarna - primavara - vara 2020. Se stia, dar nu se vorbea despre asta, cel putin nu in mass-media.

    Atunci era vorba ca, daca acceptam putina dictatura sanitara, putin stat in casa si niste biocid imprastiat din elicopter (vezi primar retard de sector din Bucuresti), izbanda e doar la un pas distanta. 

    ... 

    Intre timp ne-am obsinuit cu dictatura servita portionat, asa ca acum suntem mental pregatiti pentru o noua portie de stiinta veche. 

    "Subit" mutatiile si variantele de virus au devenit stire, de parca nu se stia implicit despre acest fapt odata ce s-a dovedit ca infectia este cauzata de un coronavirus, care este un virus ARN - mama (si tatal) tuturor mutatiilor. 

    Promisiunile de izbanda de anul trecut sunt rapid uitate, acum noi restrictii sunt necesare pentru temutele variante virale. 

    ... 

    Ii vad si in cabinet. Sunt oameni care au nevoie sa se teama de ceva in permanenta. 

    Acum e la moda SARS-CoV-2, prin 2019 era Helicobacter pylori sau Clostridium difficile, mai inainte erau Escherichia coli sau Borrelia. 

    Orice patogen e de vina pentru starea lor de rau, numai pacientul insusi nu. Chiar daca e fumator, alcoolic, obez, diabetic, dereglat metabolic / hormonal / psihic. 

    Sunt pacienti care in general vor medicamente, nu sfaturi despre stilul de viata sanogen. 

    Pentru acesti indivizi e mult mai convenabil sa paseze toata responsabilitatea catre un patogen, decat sa investeasca putin in propria imunitate. 

    Aceasta imunitate NU o sporesti nici prin sedentarismul aferent statului in casa, nici prin inhalarea de clor, nici prin administrarea copioasa de dezinfectant. 

    In general masurile care-ti sporesc imunitatea implica ceva libertate (de miscare) si in general sunt practic gratuite, asa ca nu veti auzi de ele nici de la colegii mei de breasla, nici din mass-media.

    Va doresc sanatate! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb