DREPTUL LA REPLICĂ Ministerul Finanţelor consideră că am publicat un articol nepotrivit

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 noiembrie 2014

Urmare a unor afirmaţii false şi calomnii, publicate astăzi (n.r. ieri) în Bursa, în articolul "FINANŢELE S-AU RĂZGÂNDIT PRIVIND ELIMINAREA PRAGULUI LA SIF-URI, nu o credem în stare pe Ioana Petrescu să manipuleze SIF-urile", Biroul de presă al MFP transmite următorul drept la replică:

Articolul "FINANŢELE S-AU RĂZGÂNDIT PRIVIND ELIMINAREA PRAGULUI LA SIF-URI, Nu o credem în stare pe Ioana Petrescu să manipuleze SIF-urile", publicat de Bursa în ediţia de astăzi (n.r. ieri) conţine acuzaţii grave la adresa ministrului finanţelor publice, Ioana-Maria Petrescu.

În articolul menţionat, care face referire la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, autorul acreditează în mod fals ideea că ministrul finanţelor publice ar face "unele jocuri" şi că s-ar fi "dedat la manipulare".

Sunt calomnii lipsite de fundament, care dovedesc reaua-credinţă a autorului articolului şi a conducerii publicaţiei, dezinformează opinia publică, îi lezează reputaţia şi aduc prejudicii de imagine ministrului Ioana-Maria Petrescu.

Pe site-ul MFP la rubrica transparenţă decizională a fost postată o primă variantă a proiectului de lege în data de 6.10.2014. Ca urmare a propunerilor şi observaţiilor primite în procesul de consultare publică şi inter-instituţională, proiectul de lege a fost modificat, o nouă variantă a acestuia fiind postată în data de 7.11.2014, aşa cum se menţionează, de altfel, în informarea de presă transmisă în aceeaşi zi.

De asemenea, respingem categoric maniera defăimătoare şi jignitoare în care aţi făcut referire la ministrul finanţelor publice, de natură să aducă prejudicii onoarei şi demnităţii ministrului Ioana-Maria Petrescu. Calomniile şi comentarii făcute în cadrul articolului publicat astăzi (n.r. ieri) de Bursa nu au legătură cu principiile etice şi deontologice ale profesiei de jurnalist şi nici cu un dialog instituţional civilizat.

BIROUL DE PRESĂ

Vrem dovada

Articolul menţionat în dreptul la replică observă cum cotaţiile acţiunilor SIF au crescut în ziua de 7 octombrie, consecutiv afişării proiectului de modificare a legii 297/2004. Legătura dintre deciziile autorităţilor să ridice pragul deţinerii acţiunilor SIF şi fluctuaţia cotaţiilor acţiunilor SIF a fost confirmată în multiple ocazii, de-a lungul anilor şi este logică, în absenţa altor factori care să influenţeze piaţa. În prilejul la care s-a referit articolul, lipseşte oricare alt factor de influenţă al cotaţiilor, dincolo de declaraţiile autorităţilor şi proiectul de lege în care este cuprinsă modificarea pragului deţinerii. Mai mult, articolul observă că o mişcare de sens contrar în cotaţia acţiunilor SIF a avut loc succesiv anunţului publicării variantei revizuite a proiectului (pe 7 noiembrie), în care Autoritatea se răzgândeşte faţă de proiectul afişat anterior.

Replica Ministerului Finanţelor constă doar într-un set de deprecieri ale ziarului "BURSA", fără să se refere la acest fapt, care constituie substanţa articolului.

O rugăm pe doamna Ioana Petrescu, Ministrul Finanţelor, să dovedească lipsa de legătură dintre deciziile Ministerului pe care îl conduce şi fluctuaţiile acţiunilor SIF, în împrejurarea menţionată .

În cazul în care reuşeşte să demonstreze că nu există nici o legătură, vom fi de acord că articolul este nepotrivit şi ne vom cere scuze.

În cazul în care nu reuşeşte, nu ne vom cere scuze şi vom trage concluzia că articolul este potrivit, aşa cum am considerat de la început.

REDACŢIA

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Perfect!A fost un articol foarte bun care a spus exact ceea ce credem toti investitorii implicati pe BVB.Rusine MF,rusine si ministrului si rusine ASF pentru ca nu sesizeaza organele de cercetare penala!

    1. Articolul e mai mult decat "potrivit".

      Copila aia nu a facut nimic bun de cand a venit la MF...a distrus ridicarea pragului la SIF, un buget pe 2015 nu stie sa faca. Sa se duca in SUA la job-ul ei ala bine platit si sa ne lase odata.  

      copila pe linga ca e proasta este si de o rautate feroce

    Ioana-Maria Petrescu vrea sa spuna ca i-ati lezat reputatia de toanta satului banuind-o ca stie cum sa manipuleze cotatiile SIF-urilor.

    Chiar crede cineva ca ea face ce vrea acolo? Chiar crede cineva ca ea stie care e treaba cu sifurile si bursa de la noi? Dati in omul care nu trebuie. Iar jignirile sunt jigniri pana la urma. La straini nu prea am citit ca vreun ministru, sef de banca centrala sau oficial e facut prost sau fufa sau tuta sau orice.

    1. Tipa asta e cazuta din nori. Ea nu stie ca poate sa faca puscarie pentru mascarada modificarii unei legi. Mai intai a lansat petarda scisa in laboratoarele Hrebe Pogonaru Sobo apoi a vazut arestarile si s-a gandit sa o dreaga.

      Pina una-alta, cea care semneaza e Petreasca si semneaza nu doar norme legislative, ci si pentru aprobarea Comunicatului de mai sus, in care ne jigneste pe toti, nu pe ziarul BURSA.

    D-na absolventa Harvard, pe care o astepta " un job de 100 000 dolari " va avea mari probleme de imagine in USA, unde piata de capital e determinanta.

    Actiunile si masurile ei sunt comuniste, practic limiteaza libera exprimare a pietelor si actionarilor pe piata de capital. 

    CER DEMISIA MINISTRULUI DE FINANTE!

    1. De acord cu cererea de demisie a Ministrului Finatntelor.

      A avut sansa sa dovedeasca de ce este capabila si ne-a aratat. Un om educat si competent cum se pretinde vine cu o solutie pe care o si impune, iar un om slab si nepregatit va fi totdeauna o sluga a celor ce manipuleaza in interese proprii.

      Inca odata ne-a dovedit ce poate asa ca politicos ii cerem sa-si prezinte demisia de ONOARE ! 

      in ce tara ministrul decide cate actiuni poate cumpara o pesoana,cumpara de cati bani are la dispozitie pentru investitii pe piata de capital si ne intrebam de ce piata de capital din romania este echivalenta celor din africa

    Si cu hotia preconizata prin modificarile art. 240, mai grave decat in precedenta varianta, care permit oricarui majoritar cu 2/3 din CS sa-i dilueze pe toti ceilalti, ce parere aveti?

    Psd nu a vrut niciodata marirea pragului la sifuri!pragul a fost mărit in 2005,de alianta DA si in 2012 tot la initiativa unui senator PDL(Ovidiu Marian,parcă).Asa ca ei îsi continuă aceeasi politică comunistă vizavi de sifuri!

    Nu am citit ieri comentariile insa articolul de ieri si "replica" de azi da.

    In primul rand acest "drept la replica" este scris de un "politruc" care nici macar nu are pic de decenta in exprimare. In primul rand  

    "Urmare a unor afirmaţii false şi calomnii, publicate astăzi (n.r. ieri) în Bursa, în articolul ...". Unde a aparut? In Bursa? Ce e Bursa? BVB? Sau? Corect era ziarul Bursa. 

    Inca una: 

    "... conţine acuzaţii grave la adresa ministrului finanţelor publice, Ioana-Maria Petrescu." Decenta in exprimare ar trebui sa-l fi determinat pe autorul epistolei la o formulare gen "domnisoara ministru". 

    Cat priveste continutul "epistolei" ... ce sa-i faci daca la finante nu stiu ce e aia manipulare a pietei de capital? Ei cred ca pot taia si spanzura pe cine vor, cand vor si cum vor. Gresit!

    Felicitari Bursa! 

    O ordonanta de urgenta produce efecte/reactii imediate si abrupte. O lege produce efecte/reactii relativ lente. Prima etapa de influentare a preturilor SIF cu efect la nivel orar. Poate au observat si altii !

    O faza de platou cu cresteri/descresteri tolerabile, cat s-a mentinut proictul sub forma de lege si nu OG.  

    Dupa 30 de zile o noua varianta de lege anuleaza propunerile initiate prin OG/Lege in dezbatere publica.

    Adica suntem din nou la doua capete. 

    articol foarte bun. sa plece si sa ne lase.pragul trebuie sa dispara. ai bani cumperi nu ai nu cumperi. cind ai un ministru handicapat asa patesti. drum bun.

    sif URILE SUNT MOARTE SI NEINGROPATE

    AU VANDUT TOT CE S A PUTUT FARA NICI O INVESTITIE; INVESTITORI AVE TI GRIJA! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb