DRUCKFARBEN: Producţia autohtonă de vopsea depăşeşte cererea

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 4 februarie 2011

Capacitatea de producţie de lacuri şi vopsele din România depăşeşte cu mult cererea, iar în aceste condiţii companiile interesate să intre pe această piaţă vor apela la achiziţii, nu la construcţia de fabrici, a declarat Adrian Mitea, şeful diviziei de vopsele a "Druckfarben România". Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Estimez că, în prezent, capacitatea de producţie de vopsea din România este de aproximativ 700.000 de tone. Atunci când vom ajunge la un consum comparabil cu media europeană vom reuşi să utilizăm circa 60% din această capacitate. În aceste condiţii, nu cred că mai este cineva interesat să construias-că fabrici de vopsele în România. Dacă vor veni alţi jucători, probabil că vor apela la achiziţii, principalii vizaţi fiind producătorii controlaţi de fonduri de investiţii".

Domnul Mitea a adăugat că piaţa de vopsea este disputată de aproximativ 180 de producători, dar o parte dintre micii jucători, care nu dispun de resurse financiare, vor dispărea: "Există unele standarde introduse în 2009 care prevăd limite mult mai scăzute ale compuşilor organici volatili. Ca să produci aşa ceva ai nevoie de tehnologii, de know-how şi de resurse financiare".

Piaţa de vopsele a scăzut, anul trecut, la 136 milioane euro, de la 150-170 milioane euro în 2009, iar în acest an ar putea stagna sau creşte uşor.

"Druckfarben România" a finalizat în 2007 o unitate de producţie, la Măgurele, judeţul Ilfov, în urma unei investiţii de nouă milioane de euro. Fabrica produce vopsele, lacuri, tencuieli, emailuri şi baiţuri. Vânzările "Druckfarben România", care cuprinde două divizii - de cerneluri tipografice şi vopsea - au stagnat anul trecut la aproximativ 13,5 milioane euro. Divizia de vopsea a înregistrat vânzări de 5 milioane euro, de la 4,4 milioane euro în 2009, iar în 2011 ar putea înregistra un avans de circa 20%, a spus domnul Mitea.

Principalii factori care au influenţat pozitiv dinamica vânzărilor de vopsea au fost extinderea gamelor existente şi introducerea unor produse noi, diversificarea reţelei de distribuţie şi a exporturilor, precum şi acţiunile de promovare. "Am dezvoltat exportul prin subsidiarele grupului din Bulgaria şi Serbia, iar în acest an vom intra şi pe piaţa din Republica Moldova. În plus, negociem intrarea în mai multe reţele de bricolaj", a completat Adrian Mitea.

"Druckfarben România" are 36 de distribuitori şi este una dintre companiile importante de pe piaţă, alături de "Fabryo Corporation", "Policolor", "Kober", "Deutek", "Daw Benţa România", "Atlas Corporation" şi "Sarcom".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. am o parere foarte buna despre angajatii druckfarben si chiar despre directorul general al firmei de la superlativ in sus

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb