ZIARUL BURSA

04 februarie 2011
Ediţia din 15.08.2024
Poliţiştii de frontieră şi vameşii ridicaţi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru fapte de corupţie şi contrabandă cu ţigări, au fost aduşi, ieri, la sediul DNA din Bucureşti, unde au fost audiaţi de procurori.

PREMIERĂ LA VAMĂ Venea o moară pe Siret

MAKEPolitică / 4 februarie 2011

Spectacolul de ieri este, în primul rând, o premieră: de când venea o moară pe Siret, nu s-a mai pomenit să ridici o vamă de frontieră şi să o muţi în Bucureşti, cu tot cu femeie de serviciu (se spune că şi ea avea partea ei de şpagă).

Soluţie sau "tâmpenie"?

CONTURILE BLOCATE ALE CNVM Soluţie sau "tâmpenie"?

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 4 februarie 2011

Mai multe informaţii au fost diseminate, ieri, că reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional ar fi cerut Ministerului de Finanţe să plătească de la bugetul de stat despăgubirile de câteva zeci de milioane de euro pe care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a fost obligată să le achite către foşti investitori FNI.

Lumi paralele

Lumi paralele

DAN NICOLAIEPolitică / 4 februarie 2011

Declaraţiile oamenilor politici reuşesc să deruteze până la ameţeala totală omul de rând, iar modul cum mare parte din televiziuni ambalează ştirile are acelaşi efect.

Depozitarul Central ar putea fi nevoit să-şi externalizeze arhiva

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 4 februarie 2011

Conducerea Depozitarului Central ar putea fi nevoită să apeleze la serviciile unei firme specializate pentru păstrarea arhivei instituţiei, dat fiind că există slabe şanse să fie suficient spaţiu pentru arhiva Depozitarului în clădirea unde acesta urmează să se mute, spun surse care nu au dorit să le fie citate numele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Conflicte între mediatorii din piaţa bancară

Conflicte între mediatorii din piaţa bancară

VALENTINA STRATULATBănci-Asigurări / 4 februarie 2011 /

Un mediator ar putea fi soluţia pentru rezolvarea conflictelor dintre clienţi şi bănci, mai ales că aces-tea s-au înteţit în ultima vreme, pe fondul dezbaterilor despre ordonanţa privind creditele populaţiei şi pe fondul crizei economice.

Finanţele au atras 1,27 miliarde lei

F.A.Macroeconomie / 4 februarie 2011

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat ieri 1,27 miliarde lei de la băncile comerciale, prin două licitaţii de vânzare de obligaţiuni cu maturităţi de 3 şi, respectiv, 5 ani.

Pierderi mai mici la "Millennium Bank"

Pierderi mai mici la "Millennium Bank"

C.P.Bănci-Asigurări / 4 februarie 2011

Pierderile "Millennium Bank" România au scăzut cu 38%, la 99 de milioane de lei (24 de milioane de euro), la finalul anului trecut, în contextul în care banca a continuat să investească în operaţiunile din România, potrivit unui comunicat...

Profit triplu pentru "Shell"

Profit triplu pentru "Shell"

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2011

"Royal Dutch Shell" Plc, cel mai mare producător de ţiţei din Europa, şi-a triplat profitul în ultimul trimes­tru din 2010, în baza preţurilor mari şi a noilor proiecte pe care le-a lansat din Qatar până în Brazilia.

BNR menţine dobânda cheie la 6,25%

BNR menţine dobânda cheie la 6,25%

ELENA VOINEAMacroeconomie / 4 februarie 2011

Banca Naţională a României (BNR) a hotărât ieri, în şedinţa Consiliului de Administraţie, să menţină dobânda de politică monetară la 6,25% pe an, cât şi nivelul actual al rezervelor minime obligatorii la pasivele în lei şi în valută, ale...

"Sony" are câştiguri peste aşteptări

"Sony" are câştiguri peste aşteptări

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2011

"Sony" Corp., cel mai mare exportator nipon de electronice de larg consum, a raportat un profit peste aşteptări pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, în condiţiile în care divizia de jocuri PlayStation şi-a dublat veniturile, iar...

Apocalipsa după Davos

Cornel CodiţăEditorial / 4 februarie 2011

Cornel Codiţă

Ca orice jucărie încăpută pe mîna politicienilor din zilele noastre, Forumul mondial de la Davos a devenit un fel de bazar mediatic.

Căldură din deşeuri cu 140 de milioane de euro

O.V.Companii / 4 februarie 2011 /

Masterplanul sistemului integrat de gestionare al deşeurilor coordonat de Consiliul Judeţean Braşov este finalizat, urmând ca în vara aces­tui an să fie organizată licitaţia pentru punerea lui în aplicare.

Oettinger: Părţile implicate trebuie să accelereze Nabucco

F.A.Companii / 4 februarie 2011 /

Ţările şi companiile implicate în proiectul Nabucco trebuie să aibă curaj şi să accelereze dezvoltarea gazoductului, deoarece există suficiente rezerve de gaze pentru a asigura viabilitatea investiţiei, a declarat comisarul european pentru...

Licitaţia Alb şi Negru.

Lumini şi umbre în comerţul cu artă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 februarie 2011

Acum o săptămînă a intrat în scena vînzărilor la licitaţie a pieselor de artă din România şi Artmark, casa care s-a aruncat în "luptă" acum doi ani, în decembrie 2008, şi de atunci punctează masiv.

Conform Planului Naţional de Alocare, "Complexul Rovionari" beneficiază de un număr de 24.222.537 de certificate de emisii aferente perioadei 2008-2012, respectiv un număr de 4.844.507 certificate pentru fiecare an. Pentru anul 2010, societatea nu înregistrează deficit de certificate.

Afaceri în scădere cu 6% pentru "Complexul Rovinari"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 4 februarie 2011 /

"Complexul Energetic Rovinari" a finalizat anul 2010 cu un profit brut estimat la 8,27 milioane de lei (aproape două milioane de euro) şi o cifră de afaceri de 795,3 milioane de lei (185 milioane de euro).

REVISTA PRESEI MONDENE - 04.02.2011

I. C.Revista Presei / 4 februarie 2011

Adevărul 

A murit Maria Schneider, protagonista din "Ultimul tango la Paris"

Actriţa franceză Maria Schneider, personajul principal din filmul "Ultimul tango la Paris", în care a jucat alături de Marlon Brando, a murit...

REVISTA PRESEI - 04.02.2011

Willy HomnerRevista Presei / 4 februarie 2011

Un europarlamentar din Ungaria afirmă că Gigi Becali şi-a trimis joi un consilier la şedinţa de plen a Parlamentului European pentru a vota în locul lui.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 04.02.2011

Alina VasiescuRevista Presei / 4 februarie 2011

Financial Times

Santander vrea să-şi listeze divizia britanică anul acesta

Banco Santander, cea mai mare bancă din Spania, intenţionează să-şi listeze subsidiara din Marea Britanie, în semestrul al doilea din 2011. Oferta publică iniţială...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo