DLA Piper: Vânzările iniţiate de Fondul Proprietatea ar putea intensifica piaţa de fuziuni şi achiziţii

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 4 februarie 2011

În cazul în care Fondul Proprietatea va scoate la vânzare unele societăţi din portofoliu, este posibilă o intensificare a activităţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) şi, potenţial, a finanţărilor pentru achiziţii, este de părere Sabin Volciuc-Ionescu, coordonator al practicii de finanţări şi proiecte din cadrul DLA Piper. Domnia sa nu se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple înainte de semestrul al doilea anului. În mare parte, domnul Volciuc-Ionescu estimează tranzacţii sub 10 milioane de euro.

Potrivit domniei sale, revenirea pieţei M&A în ţara noastră nu a evoluat conform aşteptărilor, existând deja un decalaj faţă de restul ţărilor din Europa Centrală şi de Est.

Un studiu realizat de firma de avocatură arată că jucători cheie din piaţa de creditare aşteaptă ca nivelul activităţii de pe piaţa financiară europeană de achiziţii să crească în comparaţie cu 2010: "Pentru că finanţarea achiziţiilor şi sectorul de M&A au fost două dintre cele mai mari victime ale crizei economice, progresul din ultima perioadă la nivel european are potenţialul de a se transforma într-o revenire sustenabilă, dar într-un ritm lent". Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor realizate anul trecut a fost de 300 milioane de euro, în scădere cu 71% faţă de nivelul înregistrat în 2009, potrivit datelor Capital Partners.

Studiul DLA Piper privind împrumuturile pentru finanţarea achiziţiilor la nivel european a fost realizat prin intervievarea unora dintre cei mai influenţi participanţi din sectorul financiar şi de private equity. Aproximativ 90% dintre respondenţi anticipează revenirea activităţii pe piaţa finanţărilor în 2011.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cum e posibil,sa se tranczationeze actiuni fp si dupa programul de tranczationare a bvb/la orele 16 ;40 actinile fp erau 0,6305 iar la orele 16;55 erau 0,6295 nu observa nimeni neregulile ce face cnvm/

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb