Drumul de legătură Curtici - Ungaria, reabilitat cu bani europeni

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 15 august 2008

Drumul de legătură Curtici - Ungaria, reabilitat cu bani europeni

Consiliul Judeţean Arad a recepţionat un sector de drum judeţean care a fost reabilitat şi care va contribui la îmbunătăţirea infrastructurii de trans-port în regiunea frontierei româno - maghiare. Valoarea proiectului a fost de peste un milion de euro, iar fondurile au provenit din Programul PHARE. Consiliul Judeţean Arad a contribuit la co-finanţarea proiectului cu peste 250.000 de euro.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat: "Prin reabilitarea DJ 792C Sector Curtici - intersecţia cu DN 79 Arad - Oradea, în lungime de 3,5 km, s-a avut în vedere şi fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri şi mărfuri. Astfel, va fi asigurată dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turis-tice în zona de frontieră".

Acest proiect face parte dintr-un concept comun al judeţelor Arad şi Bekes de reabilitare a drumurilor în zona de frontieră România - Ungaria. Vor fi reabilitate două drumuri paralele cu frontiera, precum şi a drumurile de legătură cu acestea. Domnul Nicolae Ioţcu a precizat: "Dezvoltarea unei comunităţi depinde, în primul rând, de starea infrastructurii. De aceea, Consiliul Judeţean Arad pune un accent deosebit pe proiectele legate de infrastructură, prin finalizarea unora dintre ele, cum este reabilitare DJ 792C Sector Curtici - intersecţia cu DN79, continuarea altor proiecte şi elaborarea unora noi.

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean 792 face parte din Programul PHARE CBC/INTERREG III A Româ-nia-Ungaria 2005, în care Consiliile Judeţene Arad şi Bekes (Ungaria) sunt partenere.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, două dintre drumurile de legătură, Variaşu Mic - Dombegyhaz (Ungaria) şi Grăniceri - Elek (Ungaria), au fost reabilitate de partea română. Pentru tronsonul Curtici - Dorobanţi, Guvernul României a aprobat deja reabilitarea din Fondul de rezervă bugetar. Drumul de legătură dintre Curtici şi Lokoshaza va fi reabilitat odată cu reţeaua de drumuri paralele cu frontiera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb