Dumbravă a propus ca decizia CSM privind declaraţiile Mariei Grapini să fie transmisă PE

Alexandru Costea
Anticorupţie / 15 ianuarie 2015

Judecătorul Horaţius Dumbravă a propus, azi, ca hotărârea CSM care va fi adoptată în cazul încălcării independenţei justiţiei de către europarlamentarul Maria Grapini prin declaraţiile privind dosarul ICA, să fie transmisă Parlamentului European, potrivit surselor din presă.

El a precizat că, eventual, decizia CSM ar putea fi citită în plenul PE, ca să existe un "contrabalans".

CSM a decis astăzi să apere independenţa justiţiei în urma declaraţiilor făcute de europarlamentarul Maria Grapini privind dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European.

"Dacă se ajunge la concluzia şi se va vota în favoarea faptului că s-a încălcat independenţa justiţiei, pe lângă acel comunicat de presă, care rezolvă sau nu rezolvă, să trimitem PE, în atenţia preşedintelui, hotărârea CSM prin care noi vom decide, cu rugămintea, cât se poate de politicoasă, să o discute fie la nivelul comisiilor sau reprezentanţilor politici ai PE, sau chiar să citească parte din această hotărâre în PE ca să existe un contrabalans la declaraţia făcută de europarlamentarul Maria Grapini", a afirmat Dumbravă.

Potrivit judecătorului, europarlamentarii, ca şi parlamentarii români, beneficiază de imunitate pentru declaraţiile politice, dar trebuie să se vadă până unde se întinde această imunitate şi dacă o astfel de declaraţie poate fi catalogată drept una politică.

Dumbravă a apreciat că se observă din declaraţiile europarlamentarului Grapini că există o legătură foarte clară între două procese aflate pe rolul instanţelor.

"Ca şi cum judecătorii şi procurorii ar fi acţionat la comandă politică. Ori este clar că nu este adevărat acest lucru. Vorbim deja de o condamnare la acel moment şi mai e cel puţin un proces pe rol. S-a făcut sau s-a încercat şi o influenţare negativă a deciziei pe care urma să o ia judecătorul, cel puţin la nivelul aparenţei", a mai spus el.

Anterior, şeful CSM, Marius Tudose, a susţinut că se impune să se reacţioneze ferm, iar vicepreşedintele Consiliului, Bogdan Gabor, a precizat că apare din nou necesitatea instituirii unui instrument mai puternic în exercitarea acestei obligaţii de apărare a independenţei justiţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb