DUPĂ CE A AMENINŢAT CU RETRAGEREA Rompetrol şi-a reluat livrările de produse petroliere în Ucraina

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 decembrie 2012

Rompetrol şi-a reluat livrările de produse petroliere în Ucraina

Grupul Rompetrol a reuşit să deblocheze problema vămuirii produselor sale, după o lungă perioadă în care Serviciul vamal ucrainean a tergiversat eliberarea autorizaţiilor pentru controale ale calităţii benzinei aduse în Ucraina, relatează presa economică de la Kiev, potrivit Agerpres.

"Pentru aceasta, a fost de ajuns ca grupul să anunţe oficial ruperea relaţiilor cu societatea Naftogaz şi retragerea de pe piaţa ucraineană", comentează ziarul economic Kommersant-Ukraina, care adaugă că, de îndată, după acest anunţ toate problemele cu vama au dispărut, dar, evident, nu fără o intervenţie directă a guvernului de la Kiev.

Serviciul vamal a declarat marţi că, în genere, nu a existat nicio problemă cu produsele Rompetrol, după ce iniţial anunţase că va lua câteva mostre de carburant pentru a testa calitatea acestuia.

După cum scrie Kommersant, Rompetrol Group, care de la începutul lunii noiembrie a avut probleme cu autorizaţiile vamale pentru produsele sale, a anunţat marţi că intenţionează să se retragă din Ucraina şi să renunţe la joint-venture cu Naftogaz.

"Rompetrol nu vede nicio posibilitate de dezvoltare în Ucraina. Serviciul vamal de stat ignoră toate încercările noastre pentru eliberarea autorizaţiilor. Investiţiile planificate de companie în Ucraina, în valoare de 1 miliard de dolari, vor merge pe alte pieţe, în special în Turcia şi Georgia", avertizase marţi directorul comercial al Rompetrol-Ucraina, Kirill Zahovavko.

Societatea ucraineană Naftogaz şi grupul Rompetrol au creat la sfârşitul lunii septembrie o întreprindere mixtă, care urma să se ocupe de deschiderea a 700 de benzinării proprii şi în franciză, precum şi să achiziţioneze cinci mari depozite de petrol în Ucraina.

Naftogaz susţinea atunci că întreprinderea mixtă româno-ucraineană va permite statului să influenţeze piaţa petrolului. Cu toate acestea, în luna noiembrie, Rompetrol a raportat că vama ucrainea-nă întârzie acordarea autorizaţiilor, condiţionând aceasta de rezultatele unor controale ale calităţii benzinei româneşti. Rompetrol, cu o cotă de aproximativ 50% pe piaţa ucraineană, exportă doar benzina de tip euro 5, ceea ce ar depăşi standardele ucrainene, conform ziarului menţionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb