DUPĂ CE A PRIMIT TOATE AVIZELE Banca Transilvania estimează preluarea Volksbank în aprilie

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 martie 2015

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei privind achiziţionarea Volksbank România şi estimează că închiderea tranzacţiei va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2015, potrivit unui comunicat al Băncii Transilvania transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Anterior, Consiliul Concurenţei a anunţat într-un comunicat că a avizat preluarea Volksbank România de către Banca Transilvania, aceasta din urmă putându-se implica în activitatea băncii achiziţionate şi înainte de obţinerea aprobării, după ce autoritatea a emis la finele lunii ianuarie o derogare de la Legea Concurenţei.

"Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante", se arată în comunicatul Consiliului.

Autoritatea a emis, la cererea Băncii Transilvania, o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, astfel încât instituţia de credit să se poată implica în activitatea Volksbank România şi Volksbank Services România înainte de obţinerea autorizaţiei din partea autorităţii de concurenţă pentru preluarea acestora.

Astfel, la închiderea tranzacţiei, estimată pentru luna mai, Banca Transilvania va putea propune mai repede alternative pentru clienţii cu credite în franci elveţieni care au probleme la plata ratelor.

Banca Transilvania, a treia mare bancă din România în funcţie de active, a semnat în luna decembrie un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunileVolksbank România. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice, cele două instituţii de credit urmând să acţioneze ca entităţi separate până la finalizarea procesului de preluare.

Banca Transilvania va oferi clienţilor Volksbank cu împrumuturi în franci eleveţieni mai multe variante de conversie în lei sau euro, cu discount-uri aplicate ulterior la sold în funcţie de profilul acestora, reducerea putând depăşi în unele cazuri 25%, pentru a scădea expunerea totală şi rata lunară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb