După preluarea de către PHOENIX group, companiile Farmexim, Help Net, EL Pharma şi-au crescut cifra de afaceri cu 64%

G.D.
Companii / 15 septembrie 2022

Nikolay Kolev

Nikolay Kolev

De la momentul intrării pe piaţa românească a PHOENIX group şi până în prezent, cifra de afaceri cumulată a companiilor Farmexim | Help Net | EL Pharma, care fac parte din PHOENIX group în România, a crescut cu 64% (2021 vs. 2017), conform unui comunicat remis redacţiei. Această creştere a generat demararea unui amplu proces de consolidare şi redesign organizaţional la nivelul companiilor din România, care îmbunătăţeşte structura actuală şi aduce noi linii de dezvoltare, pentru a oferi servicii de calitate partenerilor şi pacienţilor.

Potrivit sursei citate, în urma acestui proces, echipele cu activităţi similare din cele trei companii sunt integrate în structuri unice la nivel de grup, iar fluxurile şi procesele de bază din activităţile de distribuţie medicamente, retail farmaceutic şi pharma services sunt optimizate.

"Având o îndelungată istorie comună, acest exerciţiu de a aduce şi mai aproape Farmexim şi Help Net pune mai mult în valoare puternicul parteneriat strategic între cele două companii, consolidându-l cu noua linie de business adusă de EL Pharma în 2021. Aşa cum reiese şi din rezultatele financiare spectaculoase, suntem mai puternici împreună, iar această acţiune de consolidare ne-a aliniat la un model de business de succes şi la o strategie de creştere care va face PHOENIX group în România şi mai valoros ca furnizor de servicii integrate de sănătate", a spus Nikolay Kolev, Managing Director al companiilor parte din PHOENIX group în România.

Procesul de redesign organizaţional permite o capitalizare a oportunităţilor de colaborare şi, mai ales, a cunoştinţelor şi a experienţei angajaţilor la nivel de grup. Implementarea noii structuri contribuie la valorificarea mai eficientă a resurselor umane şi la crearea unor oportunităţi semnificative de formare şi de dezvoltare a carierei.

"Ne concentrăm pe tot ceea ce aduce valoare în organizaţie, iar oamenii sunt principala noastră resursă. De aceea, în mod firesc, realinierea organizaţională se desfăşoară cu atenţie pe oameni şi echipe, având în permanenţă în vedere nevoile lor, legislaţia muncii şi, evident, reglementările specifice domeniului şi normele anticoncurenţiale. Putem atinge adevăratul potenţial doar cu ajutorul unei echipe profesioniste şi suntem conştienţi că, întotdeauna, oamenii fac diferenţa", a adăugat Kolev.

Cele mai importante repere în dezvoltarea PHOENIX group în România:

În 2018, concernul german PHOENIX group preia companiile Farmexim şi Help Net

În 2019, Help Net achiziţionează 52 de farmacii Remedia, 32 de farmacii Ecofarmacia, 17 farmacii Proxi Pharma

În 2020, 146 de noi farmacii sunt integrate în lanţul de farmacii Help Net

Sub umbrela Benefica, parteneriatul iniţiat de Farmexim în 2017 pentru farmaciile independente, se lansează în 2020 Farmaciile Partenere Benefica, un nou concept pentru comunicarea directă cu pacientul.

În 2021, grupul înfiinţează EL Pharma, companie cu activitate în zona de servicii pentru companii din domeniul farmaceutic (promovare, reprezentare etc.)

În 2021, Help Net este o reţea de 420 de farmacii, cu 52% mai mare decât în 2017

În 2021, parteneriatul Benefica are 500 de farmacii membre

În 2021, cota de piaţă a Help Net este cu 27% mai mare decât în 2017, iar a Farmexim, cu 6%

La sfârşitul anului 2021, grupul Farmexim | Help Net | EL Pharma înregistrează un număr de 2.938 de angajaţi, în creştere cu 28% faţă de anul 2017, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb