DUPĂ PRELUAREA DIVIZIEI DE SERVERE A IBM ROMÂNIA Lenovo România a ajuns la 160 de salariaţi

Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 16 ianuarie 2015

Lenovo România a finalizat achiziţia diviziei de servere x86 şi tranziţia echipelor de la IBM România, proces în urma căruia numărul de angajaţi ai subsidiarei locale a producătorului chinez a ajuns la 160 de persoane, de la 12, a declarat şeful Lenovo România, Aurel Neţin.

"Am finalizat integrarea diviziei de servere x86 de la IBM şi acum Lenovo are o echipă mai mare. Suntem aşadar pregătiţi să intrăm în forţă în segmentul de servere. (...) Ne dorim ca în 10 ani Lenovo să devină lider atât în piaţa de PC-uri, în piaţa de enterprise, cât şi în piaţa de mobile, şi să devină un jucător în piaţa de cloud", a afirmat Neţin într-o conferinţă dedicată acestui eveniment.

Totodată, Lenovo România a inaugurat noul sediu central, situat în Bucureşti, în zona Aviaţiei.

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, a încheiat în septembrie 2014 procesul de preluare a diviziei de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru suma de 2,1 miliarde de dolari.

Preţul final al achiziţiei a fost mai mic decât cel anunţat iniţial în luna ianuarie 2014, de 2,3 miliarde de dolari, după reevaluarea stocurilor. Aproximativ 1,8 miliarde de dolari vor fi plătite în numerar, iar restul în acţiuni.

În fiecare ţară, integrarea IBM în Lenovo s-a realizat cu migrarea unor echipe formate din câţiva programatori.

"România este una dintre puţinele ţări care a înregistrat un număr mult mai mare de angajaţi IBM care au făcut tranziţia către echipa Lenovo. Astfel, 138 de programatori şi oameni de vânzări de la IBM din cadrul diviziei de servere x86 s-au alăturat echipei de marketing, management şi vânzări formată din 12 persoane de la Lenovo", a spus Neţin, citat de Mediafax.

În România, procesul de tranziţie a fost unul complex, Lenovo integrând, pe lângă angajaţii şi operaţiunile IBM, şi un laborator de cercetare şi dezvoltare, cel mai mare după cel din Statele Unite ale Americii.

"A fost o provocare mutarea într-un spaţiu adecvat care să găzduiască echipa nou formată şi mutarea data center-ului din locaţia anterioară", a arătat Neţin.

Pentru 2015, Lenovo îşi propune consolidarea poziţiei de lider în segmentul de PC-uri, unde deţine o cotă de peste 25%.

"Vrem să ne dublăm cota de piaţă pe segmentul telefoanelor inteligente, de la 5% la 10% în anul fiscal al Lenevo, care va începe de la 1 aprilie. De asemenea, vrem să creştem cota de piaţă la tablete, unde vedem o încetinire a vânzărilor, de la 10% la 15% pentru anul fiscal viitor", a spus Neţin.

În 2013, Lenovo a depăşit Hewlett-Packard şi a devenit cel mai mare producător de calculatoare personale din lume. Compania a preluat în 2005 divizia de PC-uri a IBM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb