Editurile anunţă că au sesizat DNA în legătură cu licitaţia pentru manuale digitale

E.D.
Cultură / 21 august 2014

Mai multe edituri au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la modul în care s-a desfăşurat licitaţia pentru manuale digitale, a anunţat Federaţia Editorilor din România (FER) citată de sursele de presă în cadrul unei conferinţe.

Ana Munteanu, reprezentanta editurii Aramis, a declarat că sesizează DNA "pentru vicierea rezulatelor licitaţiei şi pentru suspiciunea că dincolo de această licitaţie există interese mult mai mari".

În total, există 17 sesizări depuse de către editurile care nu au câştigat licitaţia, până la soluţionarea contestaţiilor, care au fost depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, la Autoritatea pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice sau la DNA, au anunţat editorii.

Cosmin Malureanu, directorul editurii Ascendia Design, a anunţat că "sunt 17 contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), la Consiliul Concurenţei, la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)". "Toată piaţă de carte care s-a considerat nedreptăţită a contestat licitaţia pentru manuale", a afirmat Malureanu joi, 21 august, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de către Federaţia Editorilor din România (FER).

"Au fost probleme la deschiderea ofertelor, unde Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE - organism aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi autoritatea contractantă în cadrul licitaţiei - n.red.) şi-a asumat în scris fraudarea procedurii, pentru că în procesul verbal de deschidere a ofertelor se stipulează: 'Având în vedere faptul că la mai mulţi ofertanţi prezentarea ofertei nu a respectat întru totul prevederile din fişa de date, aceste inexactităţi neconducând la deconspirarea vreunui element în această etapă neafectând cursul deschiderii ofertelor, pentru a crea cadrul liberei concurente comisia a decis înregistrarea tuturor ofertelor'", a susţinut Cosmin Malureanu.

Acesta a declarat că în cadrul licitaţiei "au fost folosite instrumente de evaluare în mod ilegal", făcând referire la un criteriu existent în cadrul unui ordin de ministru şi aplicat în cadrul licitaţiei, deşi "nu se găsea şi în caietul de sarcini". "Comisia a acceptat oferte cu preţuri suspecte de dumping, au fost descalificate oferte pe criterii tehnice triviale (...), ne-am lovit de refuzul furnizării propriei fişe de evaluare în timp util pentru a putea contesta rezultatul (...), au refuzat să ne furnizeze competenţele evaluatorilor. Licitaţia a fost profund viciată, deliberat sau în urmă unor abateri grave", a continuat directorul editurii Ascendia Design, care a participat la licitaţie şi nu se află printre câştigători, până la soluţionarea contestaţiilor. Malureanu a precizat că problemele au fost sesizate în cele 17 contestaţii depuse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb