EDUCAŢIE Contestaţii şi plângeri penale pentru analiza CV-urilor

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 25 noiembrie 2016

Contestaţii şi plângeri penale pentru analiza CV-urilor

Evaluarea unui curriculum vitae nu este o chestiune atât de simplă pe cât poate părea la prima vedere. Această etapă a concursului pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi de instituţii de învăţământ a reuşit să stârnească foarte multe controverse, transformate în contestaţii şi chiar plângeri penale. Candidaţii consideră că includerea în comisiile de evaluare a reprezentanţiilor autorităţilor publice locale a reprezentat o mare greşeală, mulţi dintre ei nu aveau abilităţile necesare efectuării unei astfel de sarcini sau, şi mai grav, aveau simpatii evidente pentru un candidat sau altul. O altă doleanţă este legată de deciziile de numire în funcţie, mai exact de rapiditatea acestora, existând suspiciunea că după alegeri şi schimbarea guvernului vor exista amânări menite să menţină cât mai mult în funcţie pe actualii directori.

Pentru a evita noi controverse, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis ca evaluarea contestaţiilor să fie făcute de comisii din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba. Arondarea contestaţiilor depuse de candidaţi a fost stabilită de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi comunicată inspectoratelor şcolare judeţene. Din comisiile de soluţionare a contestaţiilor, constituite la nivel judeţean şi în Capitală, fac parte alte persoane decât cele prezente în comisiile de concurs, respectându-se structura şi componenţa prevăzute de metodologia de concurs. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale va avea loc până pe 9 decembrie 2016. Sunt declaraţi "admişi" candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi un punctaj total de cel puţin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs.

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a declarat că dincolo de contestaţii există şi plângeri penale: "Ne aflăm în plin proces de depunere a contestaţiilor. Cred că suntem datori profesorilor cu un răspuns clar referitor la posibilitatea contestării probei de evaluare a CV-ului. Am purtat în ultimele zile mai multe discuţii, cu jurişti şi colegi din minister, pentru a identifica modalităţi de rezolvare a situaţiilor semnalate. În acest moment, există mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizărilor inspectoratelor şcolare judeţene sau ale candidaţilor. Pentru ca anchetele să îşi urmeze cursul firesc, iar cei care au încălcat legea să plătească, nu este oportună, din punct de vedere juridic, o intervenţie administrativă. Rămân fidel demersurilor de a depune toate eforturile pentru a asigura un concurs corect. De aceea, voi mandata Corpul de Control să analizeze toate cele peste 150 de situaţii în care s-au înregistrat diferenţe de evaluare a CV-urilor candidaţilor şi pe care le-am centralizat la nivelul ministerului. În două săptămâni vom avea o imagine completă asupra situaţiei şi vom sesiza instituţiile abilitate privind toate cazurile în care s-a constatat că membrii comisiilor de evaluare au încălcat legea. Mai mult, le recomand tuturor celor care se simt nedreptăţiţi de către comisiile de evaluare să depună sesizări care să poată fi analizate de instituţiile în drept. Cei care nu au respectat legea trebuie să răspundă pentru faptele lor".

Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister - este programată în data de 16 decembrie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb