EDUCAŢIE Start la emoţii!

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 31 mai 2016

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română.

Absolvenţii de liceu au intrat oficial în febra emoţiilor examenului de bacalaureat. De ieri a început înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune. Înscrierile se fac până pe 3 iunie, atât pentru absolvenţii din anul şcolar 2015-2016, cât şi pentru cei din promoţiile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, aprobată prin ordinul MECS nr. 5080/31.08.2015, înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută în calendarul examenului. Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei (edu.ro), candidaţii din anii precedenţi se pot înscrie, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de către secretariate (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor). De asemenea, elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MENCS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor. Candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat să funcţioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeţeană sau a municipiului Bucureşti. Examenul de bacalaureat 2016 va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie - 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, care urmează a fi soluţionate în perioada 13 - 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Trebuie spus că avem şi primele rezultate oficiale ale examenului de bacalaureat. Au fost deja afişate notele obţinute de absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Din totalul celor 235 candidaţi prezenţi, 160 au promovat, reprezentând 68,09 %. La această sesiune, doi candidaţi au promovat cu media 10.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb