ELCEN: "Niciun cont al unei instituţii publice sau agent economic nu este blocat din cauza ELCEN"

Andrei Stan
Companii #Energie / 12 iulie 2016

"Niciun cont al unei instituţii publice sau agent economic nu este blocat din cauza ELCEN"

Actualizare 17:42 PMB: Mai multe şcoli şi spitale au conturile blocate de ELCEN

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a solicitat astăzi sprijin premierului Cioloş pentru a rezolva situaţia referitoare la sistemul de termoficare din Bucureşti, în condiţiile blocării conturilor de către ELCEN în cazul unor spitale şi şcoli, potrivit unui comunicat al PMB.

"Primarul general, Gabriela Firea, cere sprijin premierului Dacian Cioloş pentru a rezolva situaţia cu care se confruntă sistemul de termoficare al Capitalei, după ce mai multe instituţii - şcoli, grădiniţe, spitale şi asociaţii de proprietari-, care au o relaţie directă contractuală cu RADET, sunt obligate să livreze sumele datorate regiei autonome în contul executorului judecătoresc, ulterior banii ajungând la ELCEN. Este vorba despre spitalul Elias, Institutul de Boli Infecţioase Victor Babeş, Universitatea Bucureşti, şcoli, unităţi militare racordate la reţeaua de termoficare, care au conturile blocate. Această decizie a venit în urma unui raport al primului-ministru, care a decis acest lucru", se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Gabriela Firea consideră că este vorba despre o "decizie mult prea drastică", având în vedere că peste 1,4 milioane de bucureşteni, precum şi instituţii de interes public sunt direct afectate.

"Ani de zile nimeni nu s-a implicat pentru rezolvarea problemei în mod real, iar acum au luat o decizie foarte drastică. Normal era să ne întâlnim. ROMGAZ, ELCEN, RADET să intre într-un dialog constructiv, aşa cum am făcut eu săptămâna trecută şi cu reprezentanţii primăriei pe acest nou mandat, să dialogăm cu toate entităţile. M-am întâlnit cu ministrul Energiei, cu reprezentanţii ELCEN, cu reprezentanţii RADET, am deblocat o primă sumă de 10 milioane de euro", a afirmat Firea, potrivit comunicatului.

Firea a mai precizat că fostul primar general interimar Răzvan Sava nu a plătit subvenţiile către RADET din luna martie.

(S.A.)

----------

Niciun cont al unei instituţii publice sau agent economic nu este în acest moment blocat din cauza sau la cererea Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), transmite compania într-un comunicat, precizând că a iniţiat demersurile pentru recuperarea sumelor pe care RADET le datorează, pentru agent termic livrat în mai 2013-decembrie 2014 şi neachitat, fiind iniţiată executarea silită prin instituirea popririi la terţ poprit, debitori ai regiei.

Astfel, prin solicitarea formulată de către executorul judecătoresc, în data de 19 mai, a fost iniţiată executarea silită prin instituirea popririi la terţ poprit, debitori ai debitoarei RADET.

"Mai exact, agenţii economici şi instituţiile care au relaţie contractuală directă cu RADET vor livra sumele facturate de către Regie, în contul executorului judecătoresc şi, apoi, banii vor ajunge la ELCEN, până la concurenţa sumei de 1.052.880.023,82 lei", se arată în comunicat.

Măsura terţului poprit nu înseamnă blocarea conturilor, ci reprezintă doar o redirecţionare a sumelor, printr-o decizie a instanţei de judecată, precizează ELCEN.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aceasta este rezultatul demagogiei si populismului fara margini al politicienilor care promit căldura gratuită ,transport gratuit etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb