Elevii români confirmă performanţa în informatică

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 aprilie 2008

Recent, la Iaşi, s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Informatică "Urmaşii lui Moisil". Competiţia găzduită de Liceul de Informatică "Grigore Moisil" şi-a propus să devină un important instrument de selecţie, antrenare şi promovare a valorilor. Prestigiul acestui concurs se datorează calităţii şi nivelului ridicat al problemelor propuse, modalităţii de lucru novatoare şi evaluării la standarde internaţionale.

Competiţia ce se adresa iniţial elevilor din judeţele care fac parte din Centrul regional pentru Tineri Capabili de Performanţă Iaşi, a devenit începând cu anul 2007 un eveniment naţional. La concursul din acest an au participat peste 80 de elevi din întreaga ţară, alături de o echipă valoroasă din Republica Moldova.

Proba de concurs pentru Concursul Naţional de Informatică "Urmaşii lui Moisil" a constat din problemele de la runda XIII din cadrul programului de pregătire de performanţă în informatică .campion. În urma celei de-a XIII-a etape şi ultima din competiţia online, s-au calificat pentru marea finală .campion 2008, primii 50 de concurenţi care au obţinut cele mai mari punctaje. Finala se va desfăşura la Bran in perioada 8-11 mai.

"Mă bucur să întâlnesc la competiţia "Urmaşii lui Moisil" participanţi la fostele ediţii .campion şi deabia aştept să îi revăd pe mulţi dintre ei la marea finală. Am fost impresionat de rezolvările ingenioase propuse de competitori şi sunt convins că o să asistăm la rezultate deosebite şi la finala .campion 2008", declară Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Trofeul "Urmaşul lui Moisil" i-a fost acordat lui Sergiu Vicol, elev în clasa a IX-a la liceul "Grigore Moisil" din Iaşi. Tânărul a impresionat juriul prin rezultatul excepţional pe care l-a înregistrat, fiind singurul concurent care a încheiat competiţia cu punctaj maxim.

Premiul I a fost acordat elevilor: Ştefan Snider- clasa a Xll-a din Arad, Alexandru Paieru- clasa a Xl-a din Iaşi, Sergiu Vicol- clasa a lX- a din Iaşi şi Constantin Berzan- clasa a Xll-a din Republica Moldova. Premiul doi a fost obţinut de: Marina Horlescu- clasa a Xll-a din Bacău, Iulia Tamaş- clasa a lX-a din Prahova şi Alexandru Cazacu- clasa a lX-a din Dolj. Altor 15 participanţi le-au fost acordate menţiuni pentru rezultatele bune pe care le-au obţinut iîn competiţie.

Sprijinul acordat de SIVECO Romania atât organizatorilor acestui eveniment cât şi elevilor şi profesorilor participanţi, se înscrie în strategia companiei de a contribui continuu la promovarea tinerilor valoroşi.

Despre .campion

Programul de pregătire de performanţă în informatică .campion este susţinut de profesori de prestigiu şi studenţi, foşti câştigători ai olimpiadelor internaţionale de informatica. Proiectul se desfăşoară sub auspiciile Centrului Virtual de Excelenţă SIVECO, creat de SIVECO Romania în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Despre SIVECO Romania

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi spaţiul CSI. Între acţionarii SIVECO Romania se numară Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atât pentru piaţa locală cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

În prezent, soluţiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienţi din 35 de ţări. 550 dintre aceşti beneficiari sunt localizaţi în Romania şi includ atât institutii publice importante - Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Naţionala de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională a Vămilor - cât şi companii private de referinţă - Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timişoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenţă, compania a dobândit o solidă reputaţie internaţională. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociatia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb