Elevii români ocupă locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi la Balcaniada de Informatică pentru Juniori

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 iulie 2008

Recent, la Dresda, în Germania, s-a desfăşurat cea de-a 15 ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale -CEOI (Central European Olympiad in Informatics).

Elevii români au dominat competiţia din acest an dovedind un nivel ridicat de pregătire, reuşind să obţină un număr impresionant de medalii. Cu o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, echipa României s-a clasat pe locul I în clasamentul neoficial pe naţiuni.

CEOI este o competiţie iniţiată de România în 1994, fiind găzduită an de an, de către una dintre ţările membre -Croaţia, Ungaria, Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, România.

Nivelul sporit de dificultate al problemelor propuse spre rezolvare precum şi valoarea concurenţilor recomandă Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, drept una dintre cele mai dificile competiţii de informatică la nivel internaţional.

Echipa României a fost alcatuită din: Cosmin Gheorghe medaliat cu aur, Bogdan Tataroiu, medaliat cu argint, Paul-Dan Baltescu, medaliat cu argint - toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, Ştefan -Alexandru Filip, medaliat cu bronz, elev al Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu. Echipa a fost condusă de doamna profesoară Emanuela Cerchez de la Liceul de Informatică "Grigore C. Moisil" Iaşi (team-leader) şi de domnul profesor Zoltan Szabo, de la Grupul Scolar "Petru Maior" din Reghin (deputy leader).

"Olimpiada de Informatică a Europei Centrale a fost o noua confirmare a valorii elitelor informaticii româneşti. Rezultatele copiilor ne dau speranţe că şi anul acesta România va obţine rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Informatică", a declarat Emanuela Cerchez.

Aceeaşi echipa va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică ce se va desfăşura în Egipt între 16-23 august.

Între 8 si 13 iulie, România a avut reprezentanţi şi la Shumen în Bulgaria, unde s-a desfăşurat Balcaniada de Informatică pentru Juniori.

Olimpiada Balcanica de Informatică pentru Juniori este o competiţie de programare ce se adresează elevilor din învaţămantul gimnazial, ce provin din ţările Balcanice. Prezentă la acest eveniment reprezintă o reala oportunitate pentru viitorii participanţi la prestigioasele concursuri internaţionale de informatică. Concurenţii au ocazia de a-şi evalua cunostinţele şi a acumula experienţa competiţională, regulamentul Balcaniadei de Informatică fiind similar cu cel al Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

Puternica echipa de juniori a României a fost condusă de prof. Marinel Şerban de la Liceul de Informatică "Grigore C. Moisil" din Iaşi, team leader şi prof. Elena-Daniela Lica de la Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale din Ploieşti, deputy team leader.

În ciuda concurenţei extrem de puternice, cu un punctaj mediu impresionant, de 540 de puncte, echipa României s-a clasat şi la aceasta competiţie pe locul I pe naţiuni. Toţi cei 4 elevi din echipa au câştigat medalii. Astfel, au obţinut medalii de aur: Radu Voroneanu de la Colegiul Naţional ""Mihai Viteazul"", Ploieşti (cu punctaj maxim 600 de puncte din 600 posibile), Andrei Purice de la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale", Ploieşti şi medalii de argint: Vlad Gavrila de la Liceul International de Informatica Bucureşti şi Teodor-Anton Pripoae de la Şcoala Generală. Nr. 56 "Jose Marti", Bucureşti.

Este de menţionat si faptul că toţi cei 4 elevi din echipa României participanta la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale precum si castigatoriă medaliilor de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori s-au numărat printre finaliştii concursului .campion ediţia 2008, competiţie organizată de SIVECO România. Prestigiul campion creşte an de an prin performanţele internaţionale pe care le obţin finaliştii acestei competiţii. Astfel, principalul obiectiv al concursului, acela de a contribui la dezvoltarea potentialului tinerilor valoroşi pentru obţinerea de viitoare performanţe în informatică, este îndeplinit an de an, iar rezultatele sunt din ce în ce mai spectaculoase.

"Sunt mandru de aceşti tineri pe care am avut ocazia să îi cunosc la concursul campion. Mă bucur să văd ca proiectul campion a devenit un loc de întalnire al elevilor cu performanţe în informatică şi sunt convins că vor obţine rezultate la fel de bune şi la alte competiţii internaţionale importante", a declarat Radu Jugureanu, Directorul departamentului AeL eContent în cadrul SIVECO România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb