Enel Green Power a început construcţia unei centrale hidroelectrice în Brazilia

A.C.
Companii #Energie / 31 martie 2014

Enel Green Power a început lucrările de construcţie la un nou complex hidroelectric numit Apiacás, în statul Mato Grosso, Brazilia, potrivit unui comunicat remis de grupul producător de energie electrică.

Complexul Apiacás va cuprinde o secvenţă în cascadă de trei centrale electrice, denumite "Salto Apiacás", "Cabeza de Boi" şi "Fazenda", cuprinzând şapte turbine de circa 14,5 MW fiecare, pentru o capacitate instalată totală de 102 MW.

Când va deveni operaţional, complexul va putea genera până la circa 490 GWh în fiecare an, astfel acoperind cererea mare de energie din ţară, "estimată să crească cu o rată anuală medie de 4% până în 2020", potrivit comunicatului.

O unitate fotovoltaică va fi instalată pentru a reduce consumul de electricitate la şantierul de construcţie. "Unitatea este de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că nu este conectată la reţea", se mai arată în comunicat, centrala adăugând încă 1,2 MW de capacitate instalată. Odată ce complexul va deveni complet operaţional, centrala fotovoltaică va continua să funcţioneze, astfel adăugându-şi propria energie regenerabilă energiei verzi produse de noile hidrocentrale.

Noul complex hidroelectric este deţinut de Enel Green Power Cabeza de Boi S.A., Enel Green Power Fazenda S.A., Enel Green Power Salto Apiacás S.A., sucursale ale Enel Brasil Participações Ltda şi va deveni operaţional în prima jumătate din 2016.

Construirea complexului hidroelectric, în linie cu obiectivele de dezvoltare din Planul de afaceri al Enel Green Power pentru 2013-2017, necesită investiţii totale de circa 287 de milioane de dolari, finanţate din sursele proprii ale grupului.

Enel Green Power a acordat contractul pentru construirea complexului Apiacás într-o licitaţie publică în 2013 - licitaţia "Noua Energie" denumită "A-5", licitaţia fiind lansată de Agência Nacional da Energia Elétrica (ANEEL).

Proiectul este susţinut printr-un contract pe 30 de ani de achiziţionare a energiei generate de complex, energie care va fi livrată în reţeaua naţională.

În Brazilia, Enel Green Power deţine, în prezent, circa 210 MW de capacitate instalată, din care 93 MW energie hidroelectrică iar restul energie eoliană.

Enel Green Power este compania grupului Enel, dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. În 2013, compania a generat peste 29 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului, "suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a peste 20 milioane de tone de dioxid de carbon", potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb